5-ανάλαφρα-κουρέματα-για-να-αλλάξετε-στ-234160
©Acielle/Style du Monde

Λίγο πριν τις διακοπές σχεδιάζουμε σίγουρα μια τελευταία επίσκεψη στο κομμωτήριο για να ανανεώσουμε το χρώμα των μαλλιών αλλά και το κούρεμά μας. Το καλοκαίρι δεν είναι περίοδος για extreme αλλαγές, καθώς τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο λόγω της έκθεσης στον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι. Μπορούμε όμως να επιλέξουμε το σωστό κούρεμα που θα συμβαδίζει με την εποχή. Αυτή την λογική ακολουθεί και ο last minute οδηγός της Vogue.

Τα κουρέματα που επιλέξαμε είναι ανάλαφρα, δεν χρειάζονται καν styling για να μπορούν να μας ακολουθούν στις διακοπές μας, ενώ δείχνουν υπέροχα ακόμα και αν τα μαλλιά μας είναι ατημέλητα. 

Τα έντονα layers

Αν έχετε μακριά μαλλιά, τότε τολμήστε να κόψετε πολλά φιλαρίσματα σε διαφορετικά μήκη. Τα layers δίνουν όγκο και κίνηση, ενώ αναδεικνύουν και τα φυσικά highlights που ο ήλιος δημιουργεί στα μαλλιά μας. Αυτό το κούρεμα θα δείχνει ακόμα πιο hot μετά την παραλία, καθώς αποκτά ασύμμετρα beach waves.

5 ανάλαφρα κουρέματα για να αλλάξετε στυλ πριν τις διακοπές-1
©Ralph Lauren

Το ατημέλητο καρέ

Το καρέ του καλοκαιριού δεν μπορεί να είναι τετραγωνισμένο. Ο οίκος Saint Laurent πρότεινε ένα κούρεμα με ασυμμετρίες στις άκρες, που δείχνει ακόμα πιο messy μετά την παραλία.

5 ανάλαφρα κουρέματα για να αλλάξετε στυλ πριν τις διακοπές-2
©Saint Laurent

To pixie cut

Δεν υπάρχει κάτι πιο ανάλαφρο από ένα pixie κούρεμα για το καλοκαίρι, αφού δεν χρειάζεται καν στέγνωμα. Για ένα πιο ατημέλητο εφέ, απλά ανακατέψτε λίγο τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα.

5 ανάλαφρα κουρέματα για να αλλάξετε στυλ πριν τις διακοπές-3
©Altuzarra

Το butterfly cut

Το κούρεμα που βλέπουμε να υιοθετούν οι Παριζιάνες αυτό το καλοκαίρι, είναι το butterfly, με τα layers να ξεκινούν από τη μέση του κεφαλιού και κάτω, σαν μακριά curtain bangs. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ένα faux καρέ, ενώ έχει το απαραίτητο ατημέλητο ύφος που ταιριάζει στο καλοκαίρι.

5 ανάλαφρα κουρέματα για να αλλάξετε στυλ πριν τις διακοπές-4
©Acielle/Style du Monde

Το μακρύ καρέ

Αν έχετε μεσαίου μήκους μαλλιά, τότε τολμήστε να κόψετε ένα μακρύ καρέ που θα ανανεώσει τις άκρες σας πριν το καλοκαίρι. Αυτό το κούρεμα δεν χρειάζεται στέγνωμα, απλά δημιουργήστε μια χωρίστρα στη μέση και αφήστε τα μαλλιά σας ατημέλητα.

5 ανάλαφρα κουρέματα για να αλλάξετε στυλ πριν τις διακοπές-5
©Acielle/Style du Monde

Διαβάστε επίσης | Ούτε κόκκινο, ούτε nude: Αυτό το κραγιόν είναι τάση τώρ

MHT