τα-χρώματα-μαλλιών-που-φωτίζουν-το-πρό-233482

Το ιδανικό χρώμα μαλλιών, έχει την δυνατότητα να αναζωογονεί και να φωτίζει το πρόσωπο, κάνοντάς το να δείχνει πιο νεανικό. Το βασικό φυσικά είναι να ανακαλύψετε αυτό το χρώμα που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, γι’ αυτό και η Vogue, έφτιαξε τον οδηγό με όλα τα σωστά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

Υπάρχει η αντίληψη πως τα σκούρα χρώματα μαλλιών σκληραίνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ οι φυσικές αποχρώσεις δημιουργούν ένα πιο soft αποτέλεσμα. Πόσο ισχύει όμως αυτός ο κανόνας;

Σίγουρα τα χρώματα που είναι όσο πιο κοντά γίνεται στην επιδερμίδα σας, είναι αυτά που φωτίζουν περισσότερο, καθώς δείχνουν πιο αρμονικά, σε αντίθεση με τις σκούρες αποχρώσεις που δημιουργούν αντιθέσεις και πολλές φορές τονίζουν ακόμα και τις λεπτές γραμμές έκφρασης.

Τα χρώματα μαλλιών που φωτίζουν το πρόσωπο-1

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η υγεία της τρίχας, δηλαδή αν έχει ταλαιπωρηθεί από βαφές ή προϊόντα styling.

Ακολουθήστε τον οδηγό της Vogue για να βρείτε το ιδανικό χρώμα μαλλιών για την επιδερμίδα σας, μέσα από τις προτάσεις των οίκων όπως εμφανίστηκαν στις Haute Couture συλλογές για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022.

Τα χρώματα μαλλιών που φωτίζουν το πρόσωπο-2
©Valentino

Το σοκολατί χρώμα 

Αν ο τόνος της επιδερμίδας σας είναι πιο ζεστός, τότε το σοκολατί χρώμα είναι η ιδανική επιλογή για τα μαλλιά σας, όπως είδαμε και στο Valentino Couture show. Αυτή η γήινη και σχεδόν φυσική απόχρωση, απαλύνει τα έντονα χαρακτηριστικά του προσώπου και φωτίζει το δέρμα, ενώ λάμπει δίνοντας έτσι ένα πιο νεανικό εφέ.

Τα χρώματα μαλλιών που φωτίζουν το πρόσωπο-3
©Dries Van Noten

Το golden blonde

Αν ανήκετε στις πιστές φαν του ξανθού, τότε σημειώστε πως το golden ή honey blonde, είναι το χρώμα μαλλιών που φωτίζει περισσότερο το πρόσωπο και δείχνει φυσικό. Αποτελεί την ιδανική επιλογή για γυναίκες με πιο ροζ επιδερμίδα.

Τα χρώματα μαλλιών που φωτίζουν το πρόσωπο-4
©Valentino

Το ash blonde 

Αν η επιδερμίδα σας είναι πιο ψυχρή, τότε τολμήστε να βάψετε τα μαλλιά σας σε μια ash blonde απόχρωση, όσο extreme και αν ακούγεται. Το ash blonde όχι απλά φωτίζει το πρόσωπο, αλλά μπορεί να εξουδετερώσει ακόμα και τις λεπτές γραμμές.

Διαβάστε επίσης | Militaire: Το πιο hot print των 00s είναι ξανά in fashion

MHT