καλό-στέγνωμα-πόσο-σημαντικό-είναι-γι-186224
©@maralafontan

Μπορεί το καλοκαίρι να μας επιτρέπει να να αποφύγουμε τη θερμότητα και το κλασικό πιστολάκι μαλλιών καθώς οι θερμοκρασίες βοηθούν στο να στεγνώσουν γρήγορα τα μαλλιά μας, αλλά οι ειδικοί επισημαίνουν ότι αυτή η πρακτική δεν είναι ακριβώς σωστή. Συγκεκριμένα, όσο περισσότερη ώρα μένουν βρεγμένα τα μαλλιά, τόσο περισσότερο νερό απορροφά η βάση της τρίχας και έτσι χάνουν τη δύναμή τους. Η υφή τους αλλάζει και η ελαστικότητα μειώνεται. Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν για να τα διατηρήσουμε λαμπερά και υγιή;

1. Με μια μαλακή πετσέτα τραβήξτε το πολύ νερό, χωρίς όμως να τα τρίψετε. Το τρίψιμο προκαλεί τόσο φθορά στην τρίχα, όσο και φριζάρισμα.

2. Μόλις τα βουρτσίσετε, στεγνώστε τα με πιστολάκι μαλλιών – σε χαμηλή ένταση. Ιδανικά, κρατήστε το πιστολάκι τουλάχιστον 15 εκατοστά μακριά από τα μαλλιά.

3. Αν θέλετε να δώσετε όγκο, στεγνώστε τα μαλλιά ανάποδα και στρέψτε τον αέρα στις ρίζες.

4. Το πιστολάκι που θα επιλέξετε παίζει σημαντικό ρόλο στο καλό στέγνωμα των μαλλιών. Ένα ποιοτικό προϊόν διασφαλίζει πως τα μαλλιά δεν θα κομπιάσουν και δεν θα φριζάρουν εύκολα.

5. Για τα σγουρά μαλλιά, προτιμήστε φυσούνα.

6. Για να κράτησε τα μαλλιά λαμπερά και λειά όσο περισσότερο γίνεται, αλλάξετε το ζεστό με τον κρύο αέρα στο πιστολάκι για λίγα λεπτά πριν το κλείσετε.

View this post on Instagram

A post shared by Anouchka (@anouchkagauthier)

7. Αν θέλετε να τα ισιώσετε με σίδερο, σιγουρευτείτε ότι τα μαλλιά είναι τελείως στεγνά για να μη τα καταστρέψετε.

Διαβάστε επίσης | 20 κρέμες ματιών για κάθε ανάγκη της επιδερμίδας σας

MHT