τα-νέα-beauty-tricks-που-θα-δοκιμάσουμε-στο-σπίτι-184124

Τους τελευταίους μήνες πολλά νέα beauty trends έχουν γεννηθεί μέσα από το TikTok και έχουν γίνει viral. Φυσικά το γεγονός πως έχουν την έγκριση των TikTokers, δεν σημαίνει πως είναι ασφαλή για την επιδερμίδα μας. Πριν αποφασίσετε να τα δοκιμάσετε στο σπίτι, διαβάστε τις συμβουλές των experts.

Slugging

Ένα από τα πιο δημοφιλή beauty hacks του Tik Tok είναι το slugging. Καλύπτετε το πρόσωπο με μια πλούσια ενυδατική κρέμα ή με βαζελίνη και κοιμάστε με αυτή όλο το βράδυ, για να απορροφηθεί καλά. Αυτό το trend ξεκίνησε αρχικά από την Νότια Κορέα, όπου η σωστή ενυδάτωση του δέρματος αποτελεί και προτεραιότητα. Ο Dr. Muneeb Shah προτείνει το slugging σαν μια προσωρινή θεραπεία για την ξηρή επιδερμίδα, όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για καιρό καθώς μακροπρόθεσμα ενδέχεται να εμφανιστεί λιπαρότητα ακόμα και ακμή. Τα συστατικά που περιέχουν οι πλούσιες κρέμες και η βαζελίνη, έχουν την τάση να φράζουν τους πόρους, οπότε είναι εύκολο να δημιουργηθούν εξανθήματα.

Το sunscreen contouring

Πρόκειται για την συνήθεια να εφαρμόζουμε την αντηλιακή μας κρέμα μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου που καίγονται πιο εύκολα, για να διατηρήσουμε την υπόλοιπη επιδερμίδα καθαρή και χωρίς λιπαρότητα. Ο Dr. Muneeb Shah συμβουλεύει να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας σε όλο το πρόσωπο. Αν ωστόσο το foundation σας έχει υψηλό δείκτη προστασίας SPF 30, μπορείτε να το απλώσετε σε όλο το πρόσωπο και να απλώσετε αντηλιακό στα σημεία που καίγονται πιο εύκολα. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για την πόλη και όχι για την παραλία, όπου η χρήση αντιηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη.

Τα νέα beauty tricks που θα δοκιμάσουμε στο σπίτι και αυτά που θα αποφύγουμε-1
©Diana Akhmetianova/Unsplash
1/1
Native Share

Αποτρίχωση με γυαλόχαρτο

Ένα ακόμα αμφιλεγόμενο trend που γεννήθηκε στο TikTok, είναι το ξύρισμα των ποδιών με γυαλόχαρτο. Όπως τονίζει ο Dr. Shah, μπορεί αυτή η μέθοδος να είναι αποτελεσματική όσον αφορά την απώλεια της τρίχας, όμως είναι επικίνδυνη για το δέρμα καθώς μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και μολύνσεις.

Πόσιμη χλωροφύλλη

Ένα wellness trend που εξαπλώνεται είναι η χλωροφύλλη σε ρόφημα, σαν θεραπεία για την ακμή, τη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας, ακόμα και για πιο καθαρή αναπνοή. Ο Dr. Shah εκτιμά πως η χλωροφύλλη έχει όντως αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί πως βοηθά η πόσιμη μορφή της. Γι’ αυτό και μας προτείνει να προσθέσουμε τη χλωροφύλλη στη διατροφή μας, καταναλώνοντας πολλά πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι ή το μπρόκολο.

Microneedling

Η χρήση dermaroller με τις μικροσκοπικές ακίδες, είναι πολύ αποτελεσματική για την παραγωγή κολλαγόνου και την τόνωση της επιδερμίδας, όταν γίνεται από δερματολόγο. Υπάρχουν πολλές συσκευές dermaroller για εφαρμογή στο σπίτι, χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή. Οι ακίδες καθώς ανοίγουν μικρές τρυπούλες στο δέρμα, ευνοούν τα βακτήρια να εισχωρήσουν και να προκαλέσουν μολύνσεις, ειδικά αν οι συσκευές δεν απολυμαίνονται σωστά. Είναι καλύτερο λοιπόν να αποφύγετε αυτή την τεχνική.

Διαβάστε επίσης | Wedding Guest: 10 εύκολα χτενίσματα για τους γάμους του καλοκαιριού