τα-6-χρώματα-μαλλιών-που-ταιριάζουν-στι-232560
©Lily Aldridge/Instagram

Οι μεγάλες αλλαγές δεν ταιριάζουν σε όλες. Ο στόχος πάντα είναι να ανακαλύψουμε αυτό το χρώμα μαλλιών που θα φωτίσει την επιδερμίδα και θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Οι καστανές γυναίκες δεν πειραματίζονται εύκολα με τα μαλλιά τους, επιλέγοντας συνήθως χρώματα που δημιουργούν ένα ζεστό αποτέλεσμα. Αρκεί να σκεφτούμε μερικές από τις iconic καστανές celebrities, όπως η Salma Hayek, η Eva Longoria, η Penelope Cruz. Δεν αποχωρίζονται το καστανό χρώμα τους, κάνουν όμως μικρές αλλαγές για να δώσουν ένταση και βάθος στα μαλλιά τους ή λίγο παραπάνω φως, ειδικά το καλοκαίρι, που το χρώμα ανοίγει και από τον ήλιο.

Οι hair experts δημιούργησαν για τη Vogue έναν οδηγό με όλα τα χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν περισσότερο στις καστανές γυναίκες και αξίζει να υιοθετήσετε, είτε ανήκετε ήδη στις καστανές και θέλετε μια ανανέωση, είτε σκέφτεστε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή. Πρόκειται για ζεστές αποχρώσεις αλλά και για τόνους που τονίζουν καλύτερα την επιδερμίδα.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-1
©Eckhaus Latta

Το χάλκινο χρώμα

Ο colorist Johnny Ramirez προτείνει τις χάλκινες αποχρώσεις, που είναι μεγάλη τάση για το καλοκαίρι 2022 και ακριβώς επειδή πρόκειται για ένα ζεστό τόνο, ταιριάζει στις καστανές γυναίκες. Ακόμα και αν δεν σκέφτεστε να βάψετε όλα τα μαλλιά, μπορείτε να κάνετε copper highlights, είτε πιο διακριτκά, είτε πιο chunky.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-2
©Acielle/Style du Monde

To off-black brunette

Αυτό το σχεδόν μαύρο χρώμα, δείχνει φυσικό και διατηρεί πάντα τη λάμψη του, ειδικά το καλοκαίρι κάτω από τον ήλιο. Aν ανήκετε στις καστανές, αυτό το χρώμα δεν θα χρειάζεται συχνή ανανέωση καθώς είναι στον φυσικό τόνο σας.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-3
©Kendall Jenner/Instagram

Το σοκολατί χρώμα

Το χρώμα που ταιριάζει σε κάθε καστανή γυναίκα. Είναι ζεστό και μπορεί να έχει πολλές διαβαθμίσεις, με λεπτές ή έντονες ανταύγειες.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-4
©Leia Sfez/Instagram

Το σκούρο καστανό χρώμα

Διατηρήστε το σκούρο καστανό χρώμα στο πάνω μέρος του κεφαλιού και φωτίστε τα στο κάτω μέρος με balayage, για ένα έξτρα καλοκαιρινό εφέ.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-5
©Versace

Τα babylights

Ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνετε μια μικρή ανανέωση στα μαλλιά σας, είναι να δημιουργήσετε λεπτά babylights χωρίς να αλλάξετε το χρώμα της βάσης. Αυτή η τεχνική φωτίζει το χρώμα και την επιδερμίδα του προσώπου.

Τα 6 χρώματα μαλλιών που ταιριάζουν στις καστανές γυναίκες-6
©Tom Ford

Το κόκκινο χρώμα

Και όμως το κόκκινο χρώμα ταιριάζει ιδιαίτερα στις καστανές. Είναι ζεστό και φωτεινό, ειδικά αν το χρώμα ανοίγει προς τα κάτω.

Διαβάστε επίσης | 5 pro tips για λαμπερά εντυπωσιακά μαλλιά

MHT