πώς-θα-φωτίσετε-το-φυσικό-χρώμα-των-μαλ-229972
©PIXELFORMULA

Αν και το καλοκαίρι είναι ιδανική περίοδος για αλλαγές στα μαλλιά, υπάρχουμε και εμείς που αναζητούμε τρόπους να τα ανανεώσουμε, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουμε το φυσικό τους χρώμα. Και αφού το natural εφέ είναι σούπερ τάση αυτή τη χρονιά, οι τεχνικές που χαρίζουν φως στα μαλλιά χωρίς να τα αλλοιώσουν εξελίσσονται ολοένα και περισσότερο, αποτελώντας την πιο ωραία εναλλακτική για makeover.

O Andreas Kurkowitz, γνωστός colourist των celebrities, μίλησε στη Vogue για μια από τις πιο δημοφιλείς αυτή τη στιγμή, την τεχνική του Invisible color. Τι είναι, σε ποια μαλλιά πάει περισσότερο, τι συμβαίνει με τις γκρίζες τρίχες και όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες πληροφορίες, θα τα βρείτε αναλυτικά παρακάτω, σε έναν πλήρη οδηγό για να ανανεώσετε το hairstyle σας με τον πιο ανεπιτήδευτο τρόπο.

Τι είναι το invisible color

Είναι ένα χρώμα το οποίο δεν μοιάζει με το αποτέλεσμα των κλασικών βαφών. Τα μαλλιά αποκτούν φωτεινότητα και μια σειρά από απαλές διακυμάνσεις στο φυσικό τους χρώμα, που δείχνουν να είναι πλήρως natural.

Γιατί να επιλέξετε αυτή την τεχνική

Για να αποφύγετε την έντονη αντίθεση ανάμεσα στη ρίζα και τα υπόλοιπα μαλλιά. Με την τεχνική του invisible color το χρώμα «ξεθωριάζει» πιο ήπια και σταδιακά και συνεπώς δεν δείχνει ταλαιπωρημένο.

Σε ποια μαλλιά ταιριάζει περισσότερο

Αρχικά, στις γυναίκες που δεν έχουν βάψει ποτέ τα μαλλιά τους. Η τεχνική του invisible color διαφοροποιείται από την κλασική βαφή, καθώς το χρώμα δεν αφήνεται να «σταθεί» πάρα πολύ πάνω στην τρίχα. Στα ήδη βαμμένα μαλλιά, θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, για αυτό και είναι ιδανική για τα φυσικά μαλλιά και για αυτά που έχουν απαλές ανταύγειες.

Τι γίνεται με τα γκρίζα μαλλιά

Και οι γυναίκες με γκρίζα μαλλιά (ή απλά λευκές τρίχες) μπορούν να δοκιμάσουν το invisible color, ωστόσο πρέπει να έχουν υπόψιν πως τα λευκά δεν θα καλυφθούν πλήρως.

Πώς επιτυγχάνεται το invisible color

Το χρώμα απλώνεται στα μαλλιά γρήγορα και μεθοδικά και δεν αφήνεται να δράσει για πολύ ώρα – 10 με 15 λεπτά αρκούν για να δούμε διαφορά. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν ψυχρές αποχρώσεις, καθώς οι θερμές δεν αποδίδουν τόσο φυσικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης | Αόρατα layers: Το κούρεμα που δίνει όγκο στα μαλλιά