στρογγυλό-πρόσωπο-τα-10-πιο-κολακευτικά-234003

Το τέλειο κούρεμα είναι πάντα αυτό που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου μας. Μπορεί να ακολουθεί τις εκάστοτε τάσεις όπως τα layers, το shag, το butterfly haircut, στο τέλος όμως το ζητούμενο είναι να κολακεύει το πρόσωπο.

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν συνήθως ίδιο πλάτος και μήκος, ενώ είναι πιο στενά στο πιγούνι. Το ιδανικό κούρεμα λοιπόν είναι αυτό που δημιουργεί ένα πλαίσιο γύρω από το πρόσωπο και διαμορφώνει γωνίες. “Στα στρογγυλά πρόσωπα πρέπει να βρεις το επίκεντρο και να δημιουργήσεις ένα κούρεμα που επιμηκύνει το πρόσωπο. Γι’ αυτό και τους ταιριάζουν περισσότερο τα μακριά μαλλιά όπως και οι μπούκλες που δίνουν όγκο και κίνηση. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει η περιοχή γύρω από τα ζυγωματικά και το πιγούνι, καταργώντας τα στρογγυλά σημεία”, εξηγεί ο Dom Seeley, international creative director του Color Wow.

Ο hairstylist Frederic Fekkai από την άλλη, επίσης επιχειρεί να δίνει ένταση στα στρογγυλά πρόσωπα. Γι’ αυτό και προτείνει κουρέματα με έντονα μακριά layers, αλλά και τολμηρά pixie cuts. “Μου αρέσουν οι αφέλειες και τα μακριά μαλλιά, καθώς μειώνουν αυτή την στρογγυλή αίσθηση. Ένα ακόμα tip είναι να κάνετε την χωρίστρα σας στο πλάι και όχι στη μέση. Προτιμήστε επίσης τις μακριές αφέλειες και τις πιο ανάλαφρες, αντί για τις κοντές, καθώς κολακεύουν περισσότερο τα στρογγυλά πρόσωπα”, συμβουλεύει.

Στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν επίσης και τα καρέ κουρέματα, αρκεί να έχουν φιλαρίσματα για να φαίνονται πιο ασύμμετρα. Αν ανήκετε στις γυναίκες με στρογγυλά πρόσωπα, αποφύγετε τα τετραγωνισμένα και razor cut κουρέματα, και θυμηθείτε πως τα layers είναι ιδανικά σύμμαχός σας.

Το χρώμα μαλλιών 

Το χρώμα μαλλιών μπορεί να παίξει επίσης σημαντικό ρόλο. “Δεν χρειάζεται να είναι ένα dramatic χρώμα, απλά να κανει μια διαφορά πάνω στη βάση των μαλλιών, να δίνει ένταση και βάθος”, σημειώνει η Nicola Clarke, που εργάζεται στο John Frieda του Λονδίνου. Αυτό σημαίνει πως στα στρογγυλά πρόσωπα ταιριάζουν τα highlights, από τα πιο διακριτικά μέχρι τα πιο έντονα, τα οποία επίσης φωτίζουν την επιδερμίδα για να δείχνει πιο νεανική.

Αναζητήσαμε έμπνευση για κουρέματα, σε celebrities με στρογγυλά πρόσωπα, από τη Mila Kunis και τη Gemma Chan, μέχρι την Kirsten Dunst και τη Selena Gomez. Μην διστάσετε να κάνετε μια αλλαγή στα μαλλιά σας, πριν τις διακοπές σας.

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-1
©Getty Images

Emma Stone

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-2
©Getty Images

Gemma Chan

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-3
©Getty Images

Selena Gomez

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-4
©Getty Images

Miranda Kerr

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-5
©Getty Images

Drew Barrymore

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-6
©Getty Images

Kirsten Dunst

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-7
©Michelle Williams
Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-8
©Getty Images

Jennifer Hudson

Στρογγυλό πρόσωπο: Τα 10 πιο κολακευτικά κουρέματα-9
©Getty Images

Chrissy Teigen

Διαβάστε επίσης | Ούτε κόκκινο, ούτε nude: Αυτό το κραγιόν είναι τάση τώρα