χωρίστρα-στο-κέντρο-ή-στο-πλάι-τι-να-επ-230042
©Getty Images

Η Generation Z  και το TikTok που ορίζουν τα beauty trends τώρα, ψηφίζουν χωρίστρα στη μέση για ένα πιο νεανικό στυλ, ενώ οι Millennials δείχνουν μια προτίμηση στην πλαϊνή χωρίστρα, την οποία και επαναφέρουν πολλοί οίκοι στο catwalk όπως η Chanel. Celebrities όπως η Rihanna, η Emily Ratajkowski και η Beyonce, εμφανίζονται συχνά στο catwalk με εντυπωσιακά χτενίσματα, όπως buns ή ολόισια sleek μαλλιά, με πλαϊνή χωρίστρα. Από την άλλη βλέπουμε τις νεότερες Bella Hadid, Millie Bobby Brown και Kylie Jenner, να δημιουργούν πιο ατημέλητα και fresh χτενίσματα με την χωρίστρα τους πάντα στη μέση.

Σίγουρα το πιο σημαντικό, είναι να ανακαλύψετε αυτή τη χωρίστρα που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σας και στον τύπο των μαλλιών σας, ανεξάρτητα από τις τάσεις. Η Vogue συγκέντρωσε τις συμβουλές των experts για να επιλέξετε την σωστή χωρίστρα που θα αναδείξει καλύτερα τα χαρακτηριστικά σας και θα αντιστοιχεί περισσότερο στο κούρεμα και στο προσωπικό στυλ σας.

Τετράγωνο πρόσωπο

Αν έχετε τετράγωνο πρόσωπο, τότε επιλέξτε μια χωρίστρα στη μέση που απαλύνει τις έντονες γωνίες και δημιουργεί ένα πιο αρμονικό αποτέλεσμα.

Χωρίστρα στο κέντρο ή στο πλάι; Τι να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-1
©Getty Images

Στρογγυλό πρόσωπο

Τα στρογγυλά πρόσωπα έχουν ανάγκη από χτενίσματα που δημιουργούν γωνίες, γι’ αυτό και τους ταιριάζει περισσότερο η πλαϊνή χωρίστρα που δείχνει το πρόσωπο πιο μακρόστενο.

Χωρίστρα στο κέντρο ή στο πλάι; Τι να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-2
©Getty Images

Πρόσωπο σε σχήμα διαμάντι

Το diamond face έχει συνήθως πιο ανοιχτό μέτωπο και γίνεται πιο στενό γύρω από το πιγούνι, σαν ένα ανάποδο τρίγωνο. Του ταιριάζει περισσότερο μια πλαϊνή χωρίστρα που επίσης απαλύνει αυτό το έντονο εφέ και δημιουργεί ένα πιο απαλό περίγραμμα.

Χωρίστρα στο κέντρο ή στο πλάι; Τι να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-3
©Getty Images

Μακρόστενο πρόσωπο

Το μακρόστενο πρόσωπο συνήθως είναι συμμετρικό, οπότε για να τονίσετε ακόμα περισσότερο αυτή τη συμμετρία, είναι καλύτερο να επιλέξετε μια χωρίστρα στη μέση.

Το οβάλ πρόσωπο

Τα οβάλ πρόσωπα είναι και τα πιο ευέλικτα, καθώς τους ταιριάζει τόσο η χωρίστρα στη μέση, όσο και η πλαϊνή, ανάλογα με το χτένισμα και το αποτέλεσμα που θέλετε να δημιουργήσετε κάθε φορά.

Χωρίστρα στο κέντρο ή στο πλάι; Τι να επιλέξετε ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας-4
©Leonie Hanne/Instagram

Σε κάθε περίπτωση οι hair experts μας συμβουλεύουν να ανανεώνουμε τακτικά την θέση της χωρίστρας, ώστε τα μαλλιά να μην χάνουν το όγκο τους.

Διαβάστε επίσης | Το ιδανικό light πρωινό για επίπεδη κοιλιά

MHT