fillers-τα-υπέρ-και-τα-κατά-100892
©Shutterstock

Οι μέρες που οι αισθητικές επεμβάσεις αποτελούσαν ταμπού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, και αυτό κυρίως χάρη στα social media αλλά και στα reality shows. Καθώς όλο και περισσότερες από εμάς εμπιστευόμαστε την εξωτερική μας εμφάνιση στα χέρια πλαστικών χειρουργών, η Vogue επιστρατεύει τρεις ειδικούς προκειμένου να μας βοηθήσει να πάρουμε τη σωστή απόφαση σε ότι αφορά τα ενέσιμα υλικά.

Κάντε μια ολοκληρωμένη έρευνα προκειμένου να βρείτε έναν έμπειρο ειδικό

Πριν κλείσετε το ραντεβού σας, βεβαιωθείτε πως ο ειδικός που επιλέξατε έχει την κατάλληλη εμπειρία. Η συμβουλή κάποιου φίλου που έχει κάνει μια αντίστοιχη επέμβαση δεν είναι αρκετή, λέει η Dr Sarah Tonks. «Ιδανικά, θέλετε έναν ειδικό που να έχει εμπειρία στην κοσμητική ιατρική», εξηγεί. «Κάποιος που κάνει τέτοιου είδους επεμβάσεις καθημερινά θα σας δώσει ένα σίγουρο αποτέλεσμα. Το πλεονέκτημα του να είναι κάποιος γιατρός σημαίνει πως μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα οποιαδήποτε επιπλοκή». Μην εμπιστευθείτε έναν γιατρό που εξειδικεύεται σε άλλο τομέα, καθώς το ρίσκο ενός κακού αποτελέσματος είναι μεγάλο.

Μην επηρεάζεστε από τις οικονομικές προσφορές

Η ευκαιρία να γλιτώσετε κάποια χρήματα είναι σίγουρα δελεαστική, όμως όπως λέει ο Dr Tapan Patel, κανένας σοβαρός επαγγελματίας δεν θα χρησιμοποιούσε τις χαμηλές τιμές σαν μέσο προσέγγισης. «Βλέπω ασθενείς που έκαναν κάποια επέμβαση αυθόρμητα, απλά επειδή συνόδευσαν μια φίλη τους στο γιατρό ή επειδή βρήκαν μια προσφορά. Αυτή η αντιμετώπιση είναι ενάντια στην επαγγελματική ηθική και θα έπρεπε να είναι απαγορευτική». Η κλινική ή ο γιατρός σας θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά το κόστος, και αν τιμή σας φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, τότε μάλλον είναι!

Κοιτάξτε το σύνολο του προσώπου

Όταν βλέπετε τις εικόνες από τη δουλειά ενός γιατρού (και καλό είναι να τις βλέπετε), βεβαιωθείτε ότι έχετε την εικόνα του συνολικού αποτελέσματος. Συχνά ειδικοί ποστάρουν εικόνες στο Instagram από συγκεκριμένο μέρος του προσώπου που έχει αλλαχθεί. Ζητήστε να δείτε όλο το πρόσωπο, καθώς συχνά το αποτέλεσμα είναι ανόμοιο με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά. «Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο με τα ενέσιμα προϊόντα», εξηγεί η Dr Tonk.

Μην κάντε αισθητικές επεμβάσεις μετά από χωρισμό

Συχνά, μετά από ένα χωρισμό αναζητούμε κάποια δραστική αλλαγή στην εμφάνιση μας. Ο Dr Nima λέει πως αρκετές φορές συναντά ασθενείς που θέλουν να κάνουν κάποια αισθητική παρέμβαση μετά από το τέλος μιας σχέσης. «Δεν είναι καλή ιδέα να το κάνει κανείς όταν δε νιώθει καλά ψυχολογικά», λέει χαρακτηριστικά. Παρόλο που τα fillers απορροφώνται, ο Dr Nima επισημαίνει πως πρόκειται για κάτι επεμβατικό που μπορεί να επηρεάσει την φυσική παραγωγή κολλαγόνου.

Αποφύγετε τα fillers πριν από κάποιο σημαντικό event

Μια ιδιαίτερη περίσταση, όπως ένας γάμος φαίνεται η κατάλληλη ευκαιρία για να κάνετε μια αισθητική επέμβαση. «Τα fillers δεν είναι τόσο επεμβατικά και συνήθως ο χρόνος ίασης είναι ελάχιστος», εξηγεί η Dr Tonk. «Όμως συμβουλεύω τους ασθενείς μου να περιμένουν τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν εμφανιστούν σε κάποια μεγάλη εκδήλωση, στην περίπτωση που εμφανιστούν μελανιές ή πρήξιμο».

Μάθετε την προέλευση του προϊόντος

Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στο γιατρό σας είναι η ονομασία και η προέλευση του προϊόντος που θα σας χορηγήσει. Κάντε μια έρευνα μετά την πρώτη σας επίσκεψη και αν δεν βρείτε αρκετά στοιχεία online προτιμήστε κάποιον άλλο ειδικό.

Μην κάνετε την επέμβαση την ίδια μέρα με τη συμβουλευτική επίσκεψη

Αφού συναντήσετε και συζητήσετε με τον γιατρό σας, αφήστε λίγο χρόνο για να κάνετε μια δική σας έρευνα και να αποφασίσετε αν αυτό που σας προτείνει είναι αυτό που θέλετε. Οι αυθόρμητες αποφάσεις φέρνουν συχνά ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αποφύγετε τα μόνιμα fillers

Αν και είναι λιγότερο συνηθισμένο στις μέρες μας, τα μόνιμα ενθέματα στο πρόσωπο κυκλοφορούν ακόμα στην αγορά και χρησιμοποιούνται από ειδικούς. Μπορεί να ακούγεται δελεαστικό, ιδίως όταν τα ενέσιμα υλικά απορροφώνται μετά από σχεδόν εννέα μήνες, όμως όλοι οι γιατροί επιμένουν πως πρέπει να αποφεύγονται. «Με τα συνηθισμένα fillers, μπορούμε να τα διαλύσουμε σχετικά εύκολα, σε αντίθεση με τα μόνιμα ενθέματα. Αν κάτι πάει στραβά ή προκληθεί μόλυνση, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», εξηγεί η Dr Tonks.

Read more at vogue.co.uk