τα-φυσικά-χρώματα-μαλλιών-είναι-η-τάση-311374
©Getty Images

Το φυσικό χρώμα είναι στη μόδα αποτελώντας μια διαχρονική τάση που θα συνεχίσουμε να βλέπουμε στον κόσμο της ομορφιάς. Ένα παράδειγμα αυτού είναι τα χρώματα μαλλιών που μας φέρνει η άνοιξη-καλοκαίρι 2024. «Θα δούμε ζεστούς και ουδέτερους τόνους, πιο φυσικούς και με καφέ ανταύγειες, σκούρο καφέ και διακριτικές αντιθέσεις. Φυσικά και κομψά χρώματα που δίνουν στα μαλλιά μια δόση ζεστασιάς και φινέτσας», μας λέει ο Santiago Agüero, ειδικός στα μαλλιά στο Kevin Murphy. Από την Wella Professionals μας λένε επίσης ότι αυτά τα χρώματα είναι εμπνευσμένα από το ‘Make Up No Make Up’ και την ήσυχη πολυτέλεια που μας έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό.

Όπως τονίζει o Agüero, «είναι μια επιλογή που υπερβαίνει τις τάσεις και γιορτάζει τη φυσική ομορφιά με μια νότα διαχρονικής διάκρισης». Συγκεντρώνουμε τις νέες εκδοχές αυτών των πιο «φυσικών» χρωμάτων που θα είναι στη μόδα την άνοιξη-καλοκαίρι 2024, ώστε να αντλήσετε έμπνευση πριν μπείτε στο κομμωτήριο.

Τα φυσικά χρώματα μαλλιών είναι η τάση τώρα-1
©Phil Oh

Πλατινέ ξανθό: H ανανεωμένη τάση

Αυτός ο ξανθός τόνος δεν έχει φύγει ποτέ από τη μόδα, αλλά έρχεται σε μια ανανεωμένη εκδοχή. Σύμφωνα με τον Santiago Agüero, πρόκειται να δούμε την πιο φυσική εκδοχή του πλατινέ ξανθού. «Την άνοιξη-καλοκαίρι, οι πιο χρυσές, μπεζ και φυσικές αντανακλάσεις θα είναι μια τάση, που δίνει στα μαλλιά περισσότερη λάμψη και πιο φυσικό look», εξηγεί ο ειδικός από το Kevin Murphy.

Τα φυσικά χρώματα μαλλιών είναι η τάση τώρα-2
©Phil Oh

To vanilla blonde των Πορτογαλίδων

Σύμφωνα με τη Wella, ένα άλλο στοίχημα για τα ξανθά μαλλιά αυτή την άνοιξη είναι οι πιο μίνιμαλ τόνοι της βανίλιας και οι ροδακινί ξανθοί τόνοι. «Από πλήρεις ξανθές με φυσικό σκανδιναβικό τόνο έως πιο φυσικές σκούρες ξανθές με διακριτικές ανταύγειες για αντίθεση στον φυσικό τόνο των μαλλιών», τονίζει o Agüero σε σχέση με αυτό το πιο εύκολο στη διατήρηση μπεζ χρώμα μαλλιών.

Σχετικά με το ποια απόχρωση του ξανθού να διαλέξετε, ο ειδικός του Kevin Murphy μας λέει ποιος τόνος μπορεί να σας ταιριάζει περισσότερο. «Οι πολύ ξανθές αποχρώσεις (όπως το πλατινέ) ευνοούν τα μαλλιά με έντονα layers ή τύπου shag ή τα μαλλιά με πολλή κίνηση. Και φυσικά ξανθά, για μακριά μαλλιά με λιγότερη υφή.”

Τα φυσικά χρώματα μαλλιών είναι η τάση τώρα-3
©Phil Oh

Coffee brown 

Οι τόνοι του καφέ δεν εμπνέουν μόνο το μοντέρνο μακιγιάζ. «Αυτοί οι τόνοι είναι μια τέλεια βάση ως ένα μόνο χρώμα μαλλιών ή για συνδυασμό με διαφορετικές τεχνικές balayage», λένε οι Wella Professionals.

«Το Latte Bronde αντανακλά τους ξανθούς και καστανούς τόνους όπως εκείνοι ενός latte, με τον πλούτο και τη ζεστασιά των τόνων που υπάρχουν σε αυτό το ρόφημα, συνδυάζοντας τους καφέ τόνους με τις διακριτικές λάμψεις του ξανθού», εξηγεί ο ειδικός στα μαλλιά από το Kevin Murphy. Ο stylist Juandiegoteo μας εξηγεί ότι «η προσθήκη αυτών των ξανθών highlights στο καφέ φαίνεται καλή σε κάθε δέρμα, αν και είναι αλήθεια ότι όσοι έχουν πιο μαυρισμένο και πιο σκούρο δέρμα το υπερασπίζονται καλύτερα».

Θα δούμε επίσης και άλλες εκδοχές για καστανά μαλλιά: Caramel Machiatto και Mocha Hair. «Αυτά τα χρώματα επιδιώκουν να αναπαράγουν τους πλούσιους τόνους που υπάρχουν στις καφέ αποχρώσεις, οι οποίοι συνεχίζουν να αποτελούν πηγή δημιουργικής και ευέλικτης έμπνευσης για τη βιομηχανία ομορφιάς, δίνοντας αφορμή για καινοτόμες επιλογές χρωμάτων μαλλιών που αντανακλούν τη ζεστασιά και την πολυπλοκότητα», μας συμβουλεύουν από τον Kevin Murphy.

Τα φυσικά χρώματα μαλλιών είναι η τάση τώρα-4
©Phil Oh

Cherry Red και άλλες εκδοχές του κόκκινου

Έχουμε ήδη δει το κόκκινο να πετυχαίνει σε Dua Lipa, Rosalía ή Aitana και αυτός ο τόνος μαλλιών ήρθε για να μείνει σε οποιαδήποτε από τις πολλές αποχρώσεις του. «Τα κοκκινωπά χρώματα συνεχίζουν να είναι μεγάλη τάση και θα τα δούμε σε διάφορες αποχρώσεις, από μαόνι ή κοκκινωπό χάλκινο μέχρι χάλκινο ξανθό. Πάνω απ ‘όλα, την άνοιξη του 2024, θα κυριαρχούν οι καφέ αποχρώσεις και οι ανοιχτόχρυσοι χάλκινοι τόνοι», μας λέει ο Agüero. «Αυτές οι αποχρώσεις είναι τέλειες για γυναίκες που θέλουν μια δυνατή αλλαγή, αλλά χωρίς να χάσουν τη φυσικότητα και τη λάμψη των μαλλιών τους», μας λέει η Wella Professionals.

Τα φυσικά χρώματα μαλλιών είναι η τάση τώρα-5
©Phil Oh

Strawberry blonde: μεταξύ ξανθού και καστανού

Για ξανθά μαλλιά που θέλουν επίσης να ενταχθούν στο trend των κόκκινων αποχρώσεων χωρίς να αλλάξουν τόσο ριζικά, έχουμε την εκδοχή του Strawberry Makeup, αλλά για τα μαλλιά. «Αυτός ο διακριτικός και παστέλ τόνος θα φανεί τονίζοντας τα ανοιχτόχρωμα ξανθά μαλλιά. Είναι ένα τέλειο στοίχημα για να διαφοροποιήσετε οποιοδήποτε τεχνική τύπου babylights, highlights ή balayage», εξηγεί ο Agüero. Στη Wella είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός ο κοκκινωπός τόνος «είναι τέλειος για να τονώνει και να φωτίζει το περίγραμμα των μαλλιών.» Και, επιπλέον, είναι μια ανανεωμένη έκδοχη του Money Piece σε πιο ζεστούς τόνους.

Διαβάστε επίσης | Μαγιό: Οι τάσεις για το καλοκαίρι 2024 σε πρώτη προβολή

MHT