το-catwalk-της-loreal-paris-ήταν-αφιερωμένο-στη-γυναι-194930
©Cindy Bruna by Kristy Sparow/Getty Images for L'Oreal)

Η υποστήριξη των γυναικών βρίσκεται στο DNA της L’Oréal Paris και το αποδεικνύει μέσα από δράσεις που ανοίγουν διαλόγους και δρόμους. Αυτή τη φορά η συζήτηση ήταν γύρω από τη γυναικεία ενδυνάμωση. Η L’Oréal Paris, επίσημος συνεργάτης της Paris Fashion Week®, επέστρεψε με το τέταρτο κατά σειρά «Le Défilé L’Oréal Paris», με μια υπαίθρια πασαρέλα ανοιχτή για το κοινό, η οποία και μεταδόθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως μέσω των social media του brand. Η χρονική στιγμή συμπίπτει και τη συμπλήρωση των 50 χρόνων της υπογραφής “Γιατί μας αξίζει”,  οπότε η έννοια της αυτοεκτίμησης βρέθηκε στο επίκεντρο.

Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-1
©Camille Razat by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images For L’Oreal

Το «Le Défilé L’Oréal Paris» ήταν μια ωδή στη γυναικεία ενδυνάμωση και τη διαφορετικότητα, στηρίζοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Stand Up», που δημιουργήθηκε για να καταπολεμήσει την παρενόχληση σε δημόσιους χώρους και να επιτρέψει στις γυναίκες να ζουν την καθημερινότητά τους χωρίς φόβο. Το show γιόρτασε την ελευθερία των κινήσεων, της αυτοέκφρασης και της θηλυκότητας, κάτι που φάνηκε μέσα από τα μακιγιάζ των μοντέλων αλλά και από τα τόσο διαφορετικά πρόσωπα που είδαμε στο catwalk, όπως οι Katherine Langford, Helen Mirren, Camila Cabello, Gemma Chan, Yseult, Nidhi Sunil, Aja Naomi King, Camille Razat, Jaha Dukureh, Liya Kebede, Cindy Bruna, Soo Joo Park , Luma Grothe, Nikolaj Coster Waldau και Marie Bochet. Ο χώρος όμως είχε εξίσου μεγάλη σημασία. Το catwalk πραγματοποιήθηκε στο Parvis des Droits de L’Homme – όπου υιοθετήθηκε για πρώτη φορά η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – η L’Oréal Paris μετονόμασε τον ιστορικό χώρο σε Parvis des droits de l’Homme et de la Femme, ενισχύοντας το μήνυμα ενδυνάμωσης για κάθε γυναίκα σε όλο τον κόσμο.

Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-2
©Pascal Le Segretain/Getty Images For L’Oreal

Η Delphine Viguier-Hovasse, Global Brand President της L’Oréal Paris, δηλώνει: «Το φετινό «Le Défilé» είναι μια αξιοσημείωτη στιγμή για την γυναικεία ενδυνάμωση. Μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα αυτοεκτίμησης και διαταράζει τις συμβατικές πασαρέλες, προσκαλώντας το κοινό να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Stand Up: Ενάντια στην παρενόχληση σε δημόσιους χώρους». Τιμώντας το θηλυκό και φεμινιστικό όραμά μας, το σόου μεταφέρει ένα ενωτικό μήνυμα για όλες τις γυναίκες (αλλά και τους άνδρες) που συμμερίζονται αυτές τις πεποιθήσεις. Είμαι περήφανη που ενώνω την παγκόσμια οικογένεια των εμπνευσμένων εκπροσώπων μας για τον εορτασμό αυτών των αξιών».

Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-3
©Helen Mirren by Pascal Le Segretain/Getty Images For L’Oreal

Για τέταρτη φορά από το 2017, το «Le Défilé LOréal Paris» προωθεί συνέργεια μεταξύ ομορφιάς και μόδας και τη μοιράζεται σε παγκόσμια κλίμακα. Η μάρκα έχει συνεργαστεί με εμβληματικούς και δυναμικούς οίκους μόδας όπως οι Balmain, Elie Saab, Mugler, Issey Miyake, καθώς και με μια σειρά από ταλαντούχους αναδυόμενους σχεδιαστές όπως ο Koché, ο Ester Manas και πολλοί άλλοι.

Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-4
©Amber Heard by Pascal Le Segretain/Getty Images For L’Oreal
Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-5
©Aja Naomi King by Kristy Sparow/Getty Images for L’Oreal
Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-6
©Camila Cabello by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images For L’Oreal
Το catwalk της L’Oréal Paris ήταν αφιερωμένο στη γυναικεία ενδυνάμωση-7
©Luma Grothe by Kristy Sparow/Getty Images for L’Oreal
MHT