το-μυστικό-πίσω-από-το-χτένισμα-της-jlo-στ-125655
©Getty Images

«Τα μαλλιά είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τον εαυτό σου, ειδικά στη σκηνή», λέει ο άνθρωπος πίσω από το επικό χτένισμα της Jennifer Lopez στο Super Bowl, ο hairstylist Chris Appleton. «Αυτό που κάνουν την ώρα του performance αφηγείται μια ιστορία». Αυτή η ιστορία – αυτή που μεταδόθηκε σε εκατομμύρια θεατές live από το Μαϊάμι όταν η τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή στο ημίχρονο του Super Bowl 2020 – ήταν αποτέλεσμα μιας εβδομάδας δοκιμών, μέχρι Appleton και Lopez να καταλήξουν στο look.

Το μυστικό πίσω από το χτένισμα της JLo στο Super Bowl-1
©Courtesy of Chris Appleton

«Διασκεδάσαμε δοκιμάζοντας διαφορετικά στυλ», λέει ο Appleton, ο οποίος ήταν στη Νότια Φλόριντα κάνοντας πρόβες με την Lopez. Ενώ συνήθως ο Appleton κάνει τα μαλλιά της σταρ για ένα δίωρο performance- λαμβάνοντας υπόψη τον ιδρώτα, τους ανεμιστήρες και τις χορευτικές κινήσεις – αυτή τη φορά υπήρχε και ένας επιπλέον παράγοντας: η υγρασία. «Το Μαϊάμι είναι το χειρότερο μέρος για τα μαλλιά», λέει ο Appleton για τα υψηλά επίπεδα υγρασίας και θερμότητας της πόλης. «Όσο και αν φαίνεται απλό, χρειάζεται πολύ προετοιμασία ώστε τα μαλλιά να έχουν τη σωστή κίνηση για αυτά τα έξι κρίσιμα λεπτά».

Το μυστικό πίσω από το χτένισμα της JLo στο Super Bowl-2
©Courtesy of Chris Appleton

Αφού δοκίμασαν κάποια από τα χαρακτηριστικά στυλ “J.Lo”, το δίδυμο κατέληξε σε ένα look με ογκώδεις μπούκλες που έφταναν μέχρι με τη μέση, τις οποίες ο Appleton τοποθετεί με έναν δικό του τρόπο. «Το μυστικό βρίσκεται στο πως γίνονται οι μπούκλες», λέει. «Αρχικά γυρνάω τις τούφες γύρω από ένα λεπτό σίδερο για να αποκτήσουν μια δυνατή βάση. Τα βουρτσίζω ο και τα ξαναπερνάω με ένα λίγο μεγαλύτερο σίδερο». Ο hairstylist επιδιώκει ένα look χωρίς βάρος, όπως λέει. «Όπως κινείται εκείνη πρέπει να κινούνται και τα μαλλιά, πρέπει να γίνεται ταυτόχρονα». Για να πετύχει ένα δυναμικό όγκο, τοποθετεί κλιπ στη ρίζα και μετά χρησιμοποιεί ένα σεσουάρ με κρύο αέρα για να διατηρήσει το σχήμα.

Για να αποτρέψει την υγρασία να χαλάσει το άψογο χτένισμα της Lopez, ο Appleton χρησιμοποίησε σαν βάση το Color Wow Dream Coat – έναν σκληρό ορό που, «λειτουργεί σαν ένα προστατευτικό αδιάβροχο στρώμα πάνω στα μαλλιά». Ωστόσο, καμία μέθοδος δεν είναι απολύτως αδιάβροχη: «Βοηθά, αλλά όταν βρίσκεται στη σκηνή, λειτουργεί σαν αθλήτρια, κάθε κίνηση, είναι είναι στο μάξιμουμ».

Το μυστικό πίσω από το χτένισμα της JLo στο Super Bowl-3
©Courtesy of Chris Appleton

Ο Appleton, στο παρασκήνιο στο Hard Rock Stadium, χρησιμοποίησε στο τέλος με ένα γυαλιστικό σπρέι για να εξασφαλίσει ότι οι μπούκλες φαίνονται μεταξένιες από κάθε γωνία. «Ο κόσμος περιμένει μια εμφάνιση», εξηγεί. «Αυτό είναι το Super Bowl, ή το κάνεις σωστά ή δεν το κάνεις καθόλου!».

Read more at vogue.com

MHT