τα-logo-nails-της-chanel-125309
©Getty Images

Η ικανότητα της Chanel να δημιουργεί τάσεις και must-haves στο μακιγιάζ με κάθε συλλογή, ήταν πάντα χαρακτηριστικό του γαλλικού οίκου. Όταν δημοσιεύθηκαν οι πρώτες εικόνες από τις λεπτομέρειες του show Métiers d’Art 2019/20, τα social media πήραν φωτιά. Και δεν ήταν μόνο το make-up που μας έκανε να ξαναθυμηθούμε τα highlighters, αλλά και τα νύχια, που επιμελήθηκε η Jenny Longworth.https://www.instagram.com/p/B5soH28DUl6/?utm_source=ig_embedΤο σχέδιο στα νύχια των μοντέλων ήταν το χαρακτηριστικό διπλό C logo, με φόντο ένα λευκό ιριδίζον βερνίκι. Τα στρογγυλεμένα νύχια θύμιζαν την faux εκδοχή τους που ήταν αρκετά δημοφιλή πριν αρκετά χρόνια και επιστρέφουν και πάλι στο προσκήνιο μέσα από το Instagram. Το διάσημο λογότυπο, χαραγμένο στα νύχια ειδικά για τη περίσταση, αντικατοπτρίζει το concept του show, το οποίο είχε και άλλα χαρακτηριστικά της Chanel – όπως η σκάλα Art Deco από την 31 rue Cambon στο Παρίσι – η οποία ήταν μέρος του σκηνικού.

Τα logo nails της Chanel-1
©Getty Images

“Εμπνεύστηκα από την διάσημη σκάλα της Chanel στο haute couture salon στο Παρίσι”, λέει η Longworth. “Ο καθρέφτης μου έδωσε κίνητρο να δημιουργήσω δυο looks, συμπεριλαμβανομένων των κρυστάλλων για ένα λαμπερό αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τα κλασικά χρώματα της Chanel για να προσθέσω μια θηλυκή, κομψή βάση. Τα νύχια με το διπλό C προσέθεσαν μια μοντέρνα νότα στους κλασικούς κώδικες του οίκου, ενώ ήταν και ένας φόρος τιμής στην προσοχή στη λεπτομέρεια του Metiers d’Art”, εξηγεί. Στην πραγματικότητα, ήταν τρία διαφορετικά μανικιούρ που συμπλήρωναν τα τρία διαφορετικά makeup looks της Lucia Pica. “Δημιουργήσαμε ένα μανικιούρ με το μονόγραμμα της Chanel, ένα nude με ένα κρύσταλλο στη βάση και ένα κλασικό ροζέ με ένα χρυσό κρύσταλλο στη βάση. Συνολικά φτιάχτηκαν 70 νύχια τα οποία προσαρμόστηκαν στο κάθε κορίτσι”.

https://www.instagram.com/p/B5qkHV4ldCY/?utm_source=ig_embedΑν θέλετε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα, ακολουθήστε την εξής συμβουλή: “Χρησιμοποιήσαμε το βερνίκι Ballerina της Chanel, μια κλασική απόχρωση του ροζ, και Mythique, ένα κλασικό ροζέ, μια πιο ανοιχτή απόχρωση του Rouge Noir. Τα νύχια είχαν δύο χέρια από το κάθε βερνίκι και στη συνέχεια επιμελώς διακοσμήθηκαν είτε με κρυστάλλινα είτε με μονογράμματα. Στη συνέχεια προσθέσαμε το Le Top Coat της Chanel για επιπλέον λάμψη”.

Read more at vogue.co.uk