από-την-pouch-στην-cassette-τα-big-hits-του-daniel-lee-στον-οίκο-bottega-veneta-199620
©George Angelis/Shot by Gio

Η ανακοίνωση πως Daniel Lee και Bottega Veneta τραβούν χωριστούς δρόμους, ήταν ένα σοκ όχι μόνο για την fashion industry, αλλά και για όλες τις πιστές φαν του creative director του οίκου, διάσημες και μη. Από την πρώτη του κολεξιόν τη σεζόν Fall 2019, o Daniel Lee απέδειξε πως οι δημιουργίες του έχουν την προοπτική να γίνουν τα big hits του street style, κάτι που μας αποδείκνυε στη συνέχεια μέσα από κάθε συλλογή του. Έφερε τον οίκο Bottega Veneta στο επίκεντρο της συζήτησης, τόσο επαναπροσδιορίζοντας το κλασικό intrecciato πλεκτό δέρμα, όσο και προτείνοντας νέες φόρμες.

“Μου αρέσουν τα πράγματα να είναι έντονα και αρκετά ξεκάθαρα”, είχε δηλώσει στη Vogue λίγες σεζόν πριν. Η squishy Cassette bag ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στις fahsion editors αλλά και τις influencers. H The Pouch έγινε άμεσα η αγαπημένη της Hailey Bieber, της Rihanna και της Rosie Huntington. Στις δημιουργίες του Daniel Lee απουσίαζαν τα logo, ο ίδιος είχε τον τρόπο να κάνει ένα ρούχο ή αξεσουάρ να δείχνει ακριβό, χωρίς να είναι ορατή η υπογραφή του και αυτό από μόνο του αποδεικνύει και την τεράστια δύναμή του. Οι τσάντες δεν ήταν το μόνο viral αξεσουάρ. Τα παπούτσια ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο, με τα Lido mules, τις γαλότσες Puddle και τα mesh sandals με το διχτυωτό στυλ να βρίσκονται σε κάθε ενημερωμένη γκαρνταρόμπα. Το hashtag #NewBottega που όρισε, περιέγραφε απόλυτα και τη νέα επoχή που άνοιξε στον οίκο, ενώ πρωτοφανής ήταν και η απόφασή του να κλείσει το Instagram του Bottega Veneta.

Η Vogue καταγράφει όλες αυτές τις στιγμές που έκαναν τη συνεργασία του Daniel Lee με τον οίκο Bottega Veneta, μια από τις πιο επιτυχημένες της μόδας, αναμένοντας και τις επόμενες ανακοινώσεις για την πορεία του Daniel Lee και για το όνομα που θα τον διαδεχτεί.

Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-1
©Rosie HW/Instagram
Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-2
©Hailey Bieber/Instagram
Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-3
©George Angelis/Shot by Gio
Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-4
©Pernille Teisbaek/Instagram
Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-5
©Rihanna/Instagram
Από την Pouch στην Cassette: Τα big hits του Daniel Lee στον οίκο Bottega Veneta-6
©Getty Images

Διαβάστε επίσης | Οι ωραιότερες εμφανίσεις στα CFDA Awards

MHT