burberry-fw23-όλες-οι-λεπτομέρειες-για-το-πρώτο-show-τ-262910
©Getty Images

Κάπου στο Νότιο Λονδίνο, ο Daniel Lee έκανε και επίσημα το ντεμπούτο του ως creative director του οίκου Burberry. Σε ένα κλίμα ανυπομονησίας αλλά και περιέργειας για τη νέα στροφή στην καριέρα του σχεδιαστή, οι καλεσμένοι παρακολούθησαν ένα σόου που επαναπροσδιόρισε τον αγγλικό ρομαντισμό, όσο ονόματα όπως Lennon Gallagher και Iris Law περπατούσαν με δυναμισμό στην πασαρέλα. Αναλυτικά οι λεπτομέρειες παρακάτω.

Το ντεμπούτο

Burberry FW23: Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο show του Daniel Lee στον οίκο-1
©Getty Images

«Πιστεύω πως οίκος έχει να κάνει με τη λειτουργικότητα», είπε ο Daniel Lee μετά από το πρώτο σόου του για τον Burberry. Έχοντας εκπαιδευθεί δίπλα στη Phoebe Philo όσο ήταν στον Céline και στη συνέχεια μεταμορφώνοντας τον οίκο Bottega Veneta στο πιο πολυσυζητημένο brand της σύγχρονης μόδας, ο Lee είναι ένας σχεδιαστής που έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να αλλάζει τα δεδομένα. Ανατρεπτικός και διορατικός, αυτό που έδειξε να θέλει για τον Burberry είναι μια νέα πιο προσιτή και καθημερινή προσέγγιση, που ενώ δεν εγκαταλείπει τους βασικούς κώδικες, αποστρέφεται το glamour των προήγουμενων συλλογών και χαράσσει μια νέα πορεία με workwear, λειτουργικούς συνδυασμούς και tailoring.

Το spooky background

Burberry FW23: Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο show του Daniel Lee στον οίκο-2
©Getty Images

Ως γνήσιος Βρετανός, ο Lee επέλεξε το Kennington Park στο νότιο Λονδίνο για να παρουσιάσει την πρώτη κολεξιόν του. Μέσα σε μια περίτεχνα κατασκευασμένη σκηνή, εμπνευσμένη από αυτές που σχεδίαζε ο οίκος το 1920 και το 1930, αποκαλύψε τη νέα εποχή του Burberry, όσο οι καλεσμένοι μαγεύονταν από τον απόκοσμο φωτισμό αλλά και τα spooky ηχητικά εφέ που απογειώναν την ανυπομονησία. Οι καρό κουβέρτες που τους προσφέρθηκαν βοήθησαν το κοινό να παρακολουθήσει το show με την πιο cozy αίσθηση.

H βιομηχανική αισθητική

Burberry FW23: Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο show του Daniel Lee στον οίκο-3
©Getty Images

Αν και δεν μπορούμε να πούμε πως ο Lee απομακρύνθηκε πλήρως από τον βρετανικό ρομαντισμό για τον οποίο φημίζεται ο οίκος, η αλήθεια είναι πως σε αυτή τη συλλογή τον είδαμε όσο πιο industrial γινόταν. Πράσινες καμπαρντίνες με γούνινους γιακάδες, στρατιωτικές μπότες, γαλότες, ανοράκ και ιδιαίτεροι συνδυασμοί παντελονιών και πουκαμίσων μας σύστησαν εκ νέου τη σχεδιαστική γραμμή του Burberry και μας προετοίμασαν για έναν χειμώνα εγγενώς λειτουργικό και άνετο.

Στροφή στη θετικότητα

Burberry FW23: Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο show του Daniel Lee στον οίκο-4
©Getty Images

Παρά τη βιομηχανική αισθητική, η συλλογή δεν ήταν καθόλου dark. Αντιθέτως, ο Lee έψαξε παιχνιδιάρικους και fun τρόπους να φέρει τη θετικότητα στην πασαρέλα, συνθέτοντας έτσι μια συλλογή με duck pritns, καπέλα και κουβέρτες που θα λάτρευε κάθε παιδική ψυχή. Αναφερόμενος στον πολιτισμό του τόπου του, τόνισε πως αυτό είναι που έχει ανάγκη να αναδείξει μέσα από τη δουλειά του, και ειδικά τη δημιουργικότητα που γεννά η Αγγλία.

Τα αξεσουάρ

Burberry FW23: Όλες οι λεπτομέρειες για το πρώτο show του Daniel Lee στον οίκο-5
©Getty Images

Τα αξεσουάρ ήταν αναμφίβολα το κομμάτι-κλειδί που απογείωσε τη δουλειά του Lee στον Bottega Veneta. Ο Burberry, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ ένας οίκος που διακρινόταν για την προσέγγισή του σε αυτά. Η πρόκληση λοιπόν μόλις ξεκίνησε – ήδη οι oversized bags που είδαμε στην πασαρέλα σηματοδοτούν τη νέα εποχή τόσο για τον σχεδιαστή, όσο και για το ιστορικό brand.

Διαβάστε επίσης | Το δερμάτινο jacket της άνοιξης δεν θα είναι μαύρο