H Maria Grazia Chiuri προτιμά να πιστεύει στην ανθρώπινη σύνδεση, παρά στο metaverse και αυτό εκφράζει και μέσα από τις συλλογές της. Η couture SS22 collection του Dior που μόλις παρουσιάστηκε στο Παρίσι, είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που προκύπτει όταν οι άνθρωποι ενώνονται και αφιερώνονται σε έναν στόχο.
Αυτή η φιλοσοφία τονίστηκε ακόμα περισσότερο και από τα artworks που διακόσμησαν την πασαρέλα του Μουσείου Rodin, τα οποία και επιμελήθηκαν οι καλλιτέχνες Madhvi και Manu Parekh με τις petites mains της σχολής Chanakya στην Ινδία, που εκπαιδεύει γυναίκες σε τέχνες όπως το κέντημα. Συνολικά χρειάστηκαν 380 δημιουργοί και 280 χιλιάδες ώρες δουλειάς μέχρι να ολοκληρωθεί το installation έκτασης 340 τ.μ., το οποίο και το κοινό μπορεί να θαυμάσει έως τις 30 Ιανουαρίου.

Όσο εντυπωσιακό και αν ήταν το background, δεν τράβηξε την προσοχή από την Dior Couture συλλογή, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και reset για την Maria Grazia Chiuri. Στην post pandemic εποχη οι σχεδιαστές επιδιώκουν να εντυπωσιάζουν με bold χρώματα και εκκεντρικά σχέδια. Ο οίκος Dior επέλεξε να μείνει πιστός στην απλότητα, μέσα από καθαρές γραμμές και αιθέριες σιλουέτες, που σε καμία περίπτωση δεν μειώνουν την κομψότητα της Haute Couture.
