έφυγε-από-τη-ζωή-ο-σχεδιαστής-alber-elbaz-176199

Η βιομηχανία της μόδας αποχαιρετά σήμερα ένα σπουδαίο και εφευρετικό ταλέντο. Η αιτία του θανάτου του Alber Elbaz δεν έχει ακόμα γίνει γνωστή, επιβεβαίωσε ο όμιλος Richemont, στον οποίο ανήκει και το brand του Alber Elbaz AZ Factory.

“Δεν έχασα μόνο ένα συνάδελφο, αλλά έναν αγαπημένο φίλο”, δήλωσε ο Founder και Πρόεδρος του ομίλου Johann Rupert σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 25 Απριλίου, μια μέρα μετά τον ξαφνικό θάνατο του Alber Elbaz. “Ο Alber είχε την φήμη ενός από τα πιο φωτεινά και αγαπημένα ονόματα της βιομηχανίας. Πάντα εντυπωσιαζόμουν από την ευφυΐα του, την ευαισθησία, τη γενναιοδωρία και τη δημιουργικότητα. Ήταν ένας άντρας με απίστευτη ζεστασιά, ταλέντο, ενώ η οπτική του γύρω από την ομορφιά και την ενσυναίσθηση, αφήνουν μια ανεξίτηλη εντύπωση”.

Ο γεννημένος στο Μαρόκο οραματιστής έγινε πιο γνωστός για την εκτόξευση που έφερε στον οίκο Lanvin από το 2001 στο 2015. Το πικρό του διαζύγιο από το brand, για το οποίο κλήθηκε να υπερασπιστεί τη δουλειά του και τις ηγετικές του ικανότητες, τον οδήγησε να κάνει μια παύση για πέντε χρόνια. Η επιστροφή του στη μόδα έγινε για την Couture Season Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021, με μια φρέσκια οπτική και ένα μοντέρνο brand. Η βιομηχανία της μόδας ενθουσιάστηκε που υποδέχτηκε ξανά ένα από τα κορυφαία δημιουργικά της ταλέντα, που πάντα πρόσθεταν στη δουλειά τους το στοιχείο της χαράς και εστίαζαν στο να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν πραγματικά ιδιαίτεροι.

“Ήταν ένα μεγάλο προνόμιο να παρακολουθώ τον Alber στο τελευταίο του εγχείρημα, καθώς προσπαθούσε να πραγματοποιήσει το όνειρό του για έξυπνη μόδα που ενδιαφέρεται για το κοινό. Το inclusive όραμά του για τη μόδα, έκανε τις γυναίκες να νιώθουν όμορφες και άνετες, αναμειγνύοντας τη δεξιοτεχνία με την τεχνολογία, μέσα από καινοτόμα projects που επεδίωκαν να επαναπροσδιορίσουν τη βιομηχανία της μόδας. Οι πανέξυπνες καινοτομίες του και η υπέροχη παρουσία του θα μας λείψουν”, ήταν το τελευταίο σχόλιο του Johann Rupert.

MHT