fileps-scrapbook-act-n1-ανάμεσα-σε-δύο-κόσμους-271731

H σειρά γυναικείων ενδυμάτων Act n°1 ιδρύθηκε στις αρχές του 2016 στο Reggio Emilia της Βόρειας Ιταλίας – από τους Luca Lin και Galib Gassanoff.

Η κεντρική ιδέα του brand βασίζεται στις προσωπικές ιστορίες και το πολυ-πολιτισμικό υπόβαθρο των δύο δημιουργών με έμφαση στην παιδική τους ηλικία, το σπίτι και τον τρόπο ζωής τους καθώς και τα σημεία που αλληλοσυγκρούονται, όπως οι αντίκες κινεζικής τέχνης και η χειροτεχνία του Αζερμπαϊτζάν.

Filep Motwary: Ποια είναι τα οφέλη από τη συνεργασία ως σχεδιαστικό δίδυμο και όχι ως μονάδα;

Luca Lin & Galib Gassanoff: Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ενος διαιρεμένου κόσμου, με εξουσίες που μάχονται μεταξύ τους προκαλώντας μονο τη διχονοια.

Αντίθετα, η επωνυμία μας βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ιδέα ενός κοινού οράματος και στην έννοια της ενότητας και σε αυτο περιλαμβάνονται οι συνεργασίες μας με μοντέλα, ράφτες, φωτογράφους, γραφίστες. Αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας μας.

Filep’s Scrapbook: Act N°1 – Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους-1
©Courtesy of © Act N°1 SS23
1/5
Native Share

Ποιο το σημείο εκκίνησης της καλοκαιρινης συλλογής Act N°1 SS23 από πού αντλεί την έμπνευσή της και ποιο το μήνυμα που θέλετε να περάσετε προς τα έξω;

Πρόκειται για μια μίξη αναφορών που είτε ανήκουν στο παρελθόν είτε σε μια μακρινή χώρα. Αυτή τη φορά η έμπνευση ήρθε από το παραδοσιακό κινέζικο θέατρο και τις στολές, τις μάσκες και την γενικοτερη τελετουργία που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο θέαμα. Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με καταπληκτικούς μακιγιέρ οι οποίοι φιλοτέχνησαν τις αιχμηρές και πολύχρωμες μάσκες στα προσωπα των μοντέλων με περίσσια μαεστρια. Τα μεταξωτά πουκάμισα και φορέματα της συλλογης εφεραν εκτυπώσεις μοτίβων και σχημάτων που εμπνέονται από τις μάσκες. Ενα στοιχειο της συλλογης μας που επαναλαμβάνεται για άλλη μια σεζον ειναι τα τουλινα βολαν που είναι περιζήτητα απο τις διασημότητες στο κοκκινο χαλι.

Filep’s Scrapbook: Act N°1 – Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους-2
©Courtesy of © Act N°1 SS23
2/5
Native Share

Με ποιο τρόπο οι γυναίκες, η γυναικεία φύση γενικότερα, η ηλικία και οι σχέσεις σας με το γυναικείο φύλο αποτελούν έμπνευση για εσάς;

Το ένδυμα είναι η προέκταση του εαυτου μας και αποτελει τον τροπο που παρουσιάζουμε την προσωπικοτητα μας στους αλλους. Μας αρέσει να σκεφτόμαστε την ανθρωπινη υπαρξη και οντοτητα ως μια ανεξάρτητη πηγή ενέργειας και έμπνευσης παρά να την καθορίζουμε μέσα από ένα συγκεκριμένο φύλο.

Filep’s Scrapbook: Act N°1 – Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους-3
©Courtesy of © Act N°1 SS23
3/5
Native Share

Μιλήστε μας για τη δημιουργική διαδικασία την οποία ακολουθείτε;

Δεν είναι ποτέ μια σταθερή διαδικασία. Μερικές φορές ξεκινά από ένα print ή ένα moodboard το οποίο συνήθως χτίζεται σε ένα τοίχο στο χώρο που εργαζομαστε και τροφοδοτειται συνεχώς με δείγματα από υφάσματα, εικόνες, σημειώσεις κλπ

Για εμάς, η παραδοσιακή τέχνη καθώς και η χειροτεχνία από διάφορες χώρες είναι πάντα ένα δυνατο σημείο εκκίνησης. Το παρελθόν και το μέλλον συναντιουνται πάνω στο μεγάλο τραπέζι που κόβονται τα πατρον και ο διάλογος τους ξεκινά πάνω στο σώμα του μοντέλου που θα δοκιμάσει ένα ρούχο για πρώτη φορά.

Filep’s Scrapbook: Act N°1 – Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους-4
©Courtesy of © Act N°1 SS23
4/5
Native Share

Τι επηρεάζει το πώς δημιουργείτε ή ακόμα τον τρόπο που καταναλώνετε τη μόδα;

Μας αρέσει να σκεφτόμαστε τη μόδα μας σαν κάτι με διάρκεια. Τα υλικά μας είναι πάντα διαχρονικά και φέρουν την σφραγίδα ποιότητας Made in Italy. Η προσφατη ανδρική συλλογή που αναπτύξαμε ξεκίνησε από τις προσωπικές μας ενδυματολογικές επιλογές: από ένα απλό μεταξωτό πουκάμισο και ένα μαύρο παντελόνι.

Για να προχωρήσει η βιομηχανία μας στη νέα εποχή πρεπει να εστιάσει στην ποιότητα και οχι στην ποσότητα. Την ίδια στιγμή, βρισκόμαστε εδώ για να κάνουμε τα όνειρα του κόσμου πραγματικότητα μέσα από τη δουλειά μας.

Filep’s Scrapbook: Act N°1 – Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους-5
©Courtesy of © Act N°1 SS23
5/5
Native Share
MHT