η-ελβίρα-παναγιωτοπούλου-είναι-η-νέα-consulta-211185
©Manna Serdian
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια Ελβίρα Παναγιωτοπούλου προσθέτει έναν ακόμα κορυφαίο ρόλο στο βιογραφικό της, αναλαμβάνοντας την θέση της Consultant Shoe Designer in Woman formal shoes στον οίκο Off-White, που ίδρυσε ο Virgil Abloh.
Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου θα παραμείνει στην Αθήνα συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στην Callista Crafts και το προσωπικό της brand Di Gaia και θα ταξιδεύει στο Μιλάνο για τις συναντήσεις με την σχεδιαστική ομάδα του Off-White.
H Vogue μίλησε με την Ελληνίδα δημιουργό για το νέο της ρόλο, τα στοιχεία που αγαπά στον Off-White και φυσικά τον Virgil Abloh.
“Είμαι ενθουσιασμένη για την επιλογή αυτή και πολύ χαρούμενη που θα σχεδιάζω για τον Off White, ενώ ταυτόχρονα λυπάμαι που δεν θα έχω την τιμή και την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Virgil Abloh που τόσο πρόωρα έφυγε απο τη ζωή. Στόχος μου είναι να σχεδιάσω την πρώτη μου συλλογή για τον Off White και να ανταποκρίνεται στο ύφος που εκείνος καθιέρωσε όλα αυτά τα χρόνια” σχολίασε η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου στη Vogue Greece.
“Αυτό που μου αρέσει στον Off White είναι η γραφιστική απεικόνιση της ειρωνίας, του κουλ, του μίνιμαλ, στοιχεία που έκαναν τον Virgil Abloh παγκοσμίως γνωστό. Από την αρχή που τον παρακολουθούσα τον θεώρησα ανατρεπτικό και genius σε ότι κάνει!”.
Η Ελβίρα Παναγιωτοπούλου έχει διαγράψει μια ξεχωριστή πορεία στον τομέα του shoe design μέσα από συνεργασίες με οίκους όπως Bruno Frisoni, Balmain, Dolce & Gabbana, μέχρι που επέστρεψε στην Ελλάδα για να εστιάσει στο προσωπικό της brand Di Gaia, ενώ στην συνέχεια ανέλαβε και την ρόλο της creative director στην Callista Crafts.
Σπούδασε Footwear Design στην σχολή Cercal του Sergio Rossi και συνέχισε το master της στον τομέα των Fashion Accessories στο Instituto Marangoni.