η-πράσινη-πρωτοβουλία-του-οίκου-max-mara-122107
©Courtesy of Max Mara

Έχοντας σαν στόχο τη μείωση των ρύπων κατά τη διαδικασία παραγωγής, η Max Mara βρήκε μια πρωτοποριακή λύση για ένα πιο ‘πράσινο’ μέλλον. Πρόκειται για το CameLuxe, έναν ευρηματικό τρόπο upcycling υφασμάτων από μαλλί καμήλας- κυρίως από τα θρυλικά παλτό του οίκου.

https://www.instagram.com/p/B6BgAu7gosr/Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα υλικό μόνωσης, το οποίο χρησιμοποιείτε στα πανωφόρια της συλλογής Cube Collection, η διαδικασία του οποίου γίνεται σε τρία στάδια: αρχικά, συγκεντρώνονται τα υφάσματα στα εργοστάσια παραγωγής του Max Mara στην Ιταλία, ενώ στη συνέχεια, μέσω μιας μηχανικής επεξεργασίας, μετατρέπονται σε λεπτές ίνες. Τέλος, αναμειγνύονται με ανακυκλώσιμο πολυεστέρα, δημιουργώντας έτσι ένα υψηλής ποιότητας μονωτικό υλικό.

Η ‘πράσινη’ πρωτοβουλία του οίκου Max Mara-1
©Courtesy of Max Mara
Η ‘πράσινη’ πρωτοβουλία του οίκου Max Mara-2
©Courtesy of Max Mara
Η ‘πράσινη’ πρωτοβουλία του οίκου Max Mara-3
©Courtesy of Max Mara
Η ‘πράσινη’ πρωτοβουλία του οίκου Max Mara-4
©Courtesy of Max Mara

Μάλιστα, τον Σεπτέμβριο του 2019, ο οίκος Max Mara βραβεύθηκε με το CNMI in recognition for sustainability Award για αυτή του την πρωτοβουλία, στα Green Carpet Fashion Awards. Στην τελευταία Cube collection της Max Mara για τη σεζόν Spring/ Summer 2020, το CameLuxe παρουσιάζεται σε 11 κομμάτια της συλλογής.

MHT