η-τιάρα-ήταν-το-star-αξεσουάρ-του-φετινού-met-gala-222917
©Getty Images

To Met Gala 2022 εγκαινίασε το δεύτερο μέρος της έκθεσης “In America: An Anthology in Fashion” στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης, με το dress code της φετινής διοργάνωσης να απαιτεί λάμψη, glamour και λεπτομέρειες που ακτινοβολούν. Οι καλεσμένοι αντλώντας έμπνευση από το “The Gilded Age”, τη χρυσή εποχή ευμάρειας που βίωσε η Αμερική τον 19ο αιώνα, απέδωσαν όσο καλύτερα μπορούσαν το θέμα, ποντάροντας σε δημιουργίες με ένταση, δυναμισμό και εκκεντρική διάθεση, καθώς και σε beauty look που ξεχωρίζουν.

Η τιάρα ήταν το star αξεσουάρ του φετινού Met Gala-1
©Getty Images

Ανάμεσα στα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά και αυτά που κρατήσαμε από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις, υπήρξε ένα αξεσουάρ που αποδείχθηκε ο σταρ της βραδιάς, κοσμώντας ακόμη και το κλασικό καρέ της Anna Wintour, Chief Content Officer, global editorial director της Condé Nast και hostess του Met Gala 2022. Ο λόγος για τη royal τιάρα, το αριστοκρατικό hair accessory που ομολογουμένως είχε την τιμητική του και εντυπωσίασε στο κόκκινο χαλί.

Η τιάρα επιλέχθηκε τόσο από τη διευθύντρια της αμερικανικής Vogue, όσο και από την Blake Lively, άλλη hostess της βραδιάς, αλλά και τον Hamish Bowles, editor-in-chief του περιοδικού World of Interiors.

Η τιάρα ήταν το star αξεσουάρ του φετινού Met Gala-2
©Getty Images

Με σκοπό να ολοκληρώσει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο το Chanel look της που αποτελούνταν από φόρεμα και κάπα, η Wintour επέλεξε μια μάξιμαλ τιάρα με πράσινες διαμαντένιες πέτρες και κρύσταλλα. Παράλληλα, η Blake Lively επέλεξε στέκα σε στιλ τιάρας από τον οίκο Lorraine Schwartz, δίνοντας ακόμη πιο luxury διάθεση στο Atelier Versace φόρεμά της που ακτινοβολούσε στο φως.

Η τιάρα ήταν το star αξεσουάρ του φετινού Met Gala-3
©Getty Images

Τέλος, ο κομψός ανταποκριτής της Vogue, Hamish Bowles, προτίμησε μια πιο ιδιαίτερη βερσιόν της κλασικής τιάρας, με αρχαιοελληνικές και μυθολογικές αναφορές. Το piece που φόρεσε σχεδιάστηκε το 1957 για την Betsey Whitney, που το φόρεσε σε χορό του Buckingham Palace.

Originally published on vogue.es

Διαβάστε επίσης | Met Gala 2022: Τα celebrity beauty looks που ξεχώρισαν

MHT