η-vogue-greece-δεκεμβρίου-γιορτάζει-τους-αληθιν-251149

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του διεθνούς συνεδρίου Change Makers – Fashion: The Road Ahead, η Vogue Greece Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με την Καθημερινή, φιλοξενεί τις προσωπικότητες που έλαμψαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Στα εξώφυλλα συναντάμε τους Olivier Rousteing, Christian Louboutin και Jean-Paul Gaultier που με την πορεία τους έχουν αποδείξει πως πυροδοτούν την αλλαγή. “Όλη η προσπάθεια των τελευταίων δέκα μηνών απέδωσε καρπούς και αυτό που ζήσαμε ήταν μαγικό. Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στο συνέδριό μας, στους ανθρώπους που με τις ιστορίες τους μας έπεισαν να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε”, περιγράφει η Editor-in-Chief της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου.

Η Vogue Greece Δεκεμβρίου γιορτάζει τους αληθινούς Change Makers της μόδας-1
©Alvaro Beamud Cortes
1/3
Native Share

Ο creative director του οίκου Balmain Olivier Rousteing εξομολογείται στον Editor-at-Large της Vogue Greece Filep Motwary πως η μόδα είναι μια ομαδική δουλειά όπου μόνο όταν ο ένας στηρίζει τον άλλο, μπορεί να έρθει η εξέλιξη. “Σε αυτό το ταξίδι δεν είμαι μόνος, έχω τους καλύτερους συνεργάτες. Μόνο έτσι μπορείς να μείνεις στην κορυφή. Και αυτό που πραγματικά με ενοχλεί στη μόδα είναι ότι δεν αναφέρεται ποτέ πώς οι συνεργάτες του συμβάλλουν στην επιτυχία ενός σχεδιαστή. Πρόκειται λοιπόν για ανθρώπους που με εμπιστεύονται, είναι ειλικρινείς και με κρατούν προσγειωμένο”, περιγράφει ενώ ποζάρει στο εξώφυλλο της Vogue Greece Δεκεμβρίου με τη μούσα του Dove Cameron.

Η Vogue Greece Δεκεμβρίου γιορτάζει τους αληθινούς Change Makers της μόδας-2
©Thanassis Krikis
2/3
Native Share

Ο Christian Louboutin και ο Κωνσταντίνος Κακανιάς μίλησαν σην Emily Zak για την σχέση τους με την Ελλάδα που αποτελεί μια διαχρονική έμπνευση. «Η δουλειά μου είχε πάντα να κάνει με τη χαρά. Είμαστε στην Αθήνα, εδώ όπου γεννήθηκε η κωμωδία. Ο Αριστοφάνης έγραψε πολύ σοβαρές κωμωδίες και άλλαξε τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων μέσα από το χιούμορ. Λυπάμαι αν κάποιοι θεωρούν το χιούμορ ανόητο. Για μένα είναι κάτι πολύ σοβαρό. Η επιτυχία είναι πολύ κοντά με την αποτυχία, κι αυτό το γνωρίζει καλά κάθε δημιουργικό ον πάνω στον πλανήτη”, τόνισε ο Louboutin. Στο εξώφυλλο της Vogue Greece Δεκεμβρίου εμφανίζεται με τα πιο θηλυκά high heels της συλλογής του.

Ο θρύλος της μόδας Jean-Paul Gaultier ταξίδεψε το κοινό στη διαδρομή του και τα πιο iconic κομμάτια του που έμειναν στην ιστορία, εξηγώντας πως ποτέ δεν υπάκουσε σε κανόνες, παραμένοντας αυθεντικός. “Δεν έβαζα ρούχα που το ένα να πηγαίνει με το άλλο. Έκανα το αντίθετο, έβαζα διαφορετικά πράγματα για να εκφράσω διαφορετικά πράγματα. Μπορείς να αλλάξεις ένα κλασικό look με ένα κομμάτι. Να συνδυάσεις μια φούστα tutu με ένα τζάκετ biker. Πάντα αγαπούσα το styling. Γιατί; Επειδή ανήκω σε μια γενιά που πήγαινε στις υπαίθριες αγορές – άλλο ένα σχολείο για μένα. Έβλεπα παλιά υφάσματα, διαφορετικά μεγέθη και έπαιζα με αυτά. Όλο αυτό μου έδινε την έννοια του fluidity, της ρευστότητας, και τελικά έχει να κάνει με το να παρατηρώ τον κόσμο, γιατί ο κάθε ένας από εμάς αποτελεί πηγή έμπνευσης. Δεν υπάρχει μόνο ένα είδος έμπνευσης», δήλωσε στην Έλις Κις, ενώ στο cover της Vogue Greece Δεκεμβρίου ανακαλύπτουμε ξανά τη μαγεία του πιο εμβληματικού τζάκετ του.

Η Vogue Greece Δεκεμβρίου γιορτάζει τους αληθινούς Change Makers της μόδας-3
©Thanassis Krikis
3/3
Native Share

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Sarah Rafferty συνομίλησε με την Θάλεια Καραφυλλίδου για τη δύναμη της μόδας και τη σχέση της με την γυναικεία ενδυνάμωση. «Έμαθα πολλά από τα ρούχα της Donna και με κάθε φόρεμα μπορούσα να καταλάβω αν “οπλιζόταν” για μάχη ή αν ετοιμαζόταν να ανοίξει την καρδιά της – τα χρησιμοποιούσα ως εργαλεία σε κάθε σκηνή. Τα φορέματα Roland Mouret ήταν η στολή της και ήμουν ενθουσιασμένη όταν γνώρισα τον σχεδιαστή και μου είπε ότι έμαθε πολλά παρατηρώντας την Donna και το πώς κινούνται στον κόσμο οι επαγγελματίες γυναίκες, και είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω που μου έδωσε την αυτοπεποίθηση να βγω από τα συνηθισμένα μέσα από τις δημιουργίες του”.

Η Vogue Greece Δεκεμβρίου εστιάζει σε όλα τα πάνελ και σε όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Change Makers – Fashion: The Road Ahead, ανοίγοντας δρόμους και νέες συζητήσεις που οδηγούν τη βιομηχανία μόδας ένα βήμα μπροστά.

Μην χάσετε τη συλλεκτική Vogue Greece Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Νοεμβρίου με την Καθημερινή.

MHT