η-vogue-ukraine-κυκλοφορεί-μια-συλλεκτική-έκδοση-238711

Ακόμα και στους πιο δύσκολους καιρούς η μόδα μπορεί να χτίσει γέφυρες και να γεννήσει ένα κύμα αλληλεγγύης. Η ομάδα της Vogue Ukraine, εν μέσω πολέμου δεν σταμάτησε ποτέ να δραστηριοποιείται ενεργά με στόχο να ακουστεί η φωνή του ουκρανικού λαού, τρέχοντας νέα projects, που στόχο έχουν να διαδώσουν την ουκρανική κουλτούρα και τέχνη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το βιβλίο “9 ½ years of Vogue in Ukraine“, το οποίο συλλέγει iconic φωτογραφίες από τις σελίδες της Vogue UA από το λανσάρισμά της, αποτελεί ένα ακόμα μεγάλο βήμα.

“Το 2023 θα ήταν μια χρονιά ορόσημο στην ιστορία της Vogue UA, καθώς γιορτάζονται 10 χρόνια από το αρχικό λανσάρισμα της έκδοσης. Αυτή τη χρονιά σχεδιάζαμε σημαντικά projects και events για να γιορτάσουμε την μοναδική φωνή αυτής της έκδοσης. Δυστυχώς η ρωσική εισβολή έβαλε τα σχέδιά μας σε αναμονή”, εξηγεί ο Philipp Vlasov, Vogue UA Editor-in-Chief.

Η Vogue Ukraine κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στην ιστορία της-1

Τον Μάρτιο του 2022 πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναστείλουμε την έντυπη έκδοσή μας και να προσαρμόσουμε την θεματολογία του site σύμφωνα με τη νέα πραγματικότητα του πολέμου. Πιστεύουμε ότι το να κρατάμε την φωνή μας ζωντανή και δυνατή είναι ένας τρόπος αντίστασης. Ένα από τα πιο φιλόδοξα εορταστικά projects, είναι η συλλεκτική έκδοση που αναδεικνύει τις best of στιγμές της ομάδας της Vogue UA την τελευταία δεκαετία. Χρειάστηκε να διακόψουμε και να ονομάσουμε την έκδοση “9 1/2 Years of Vogue in Ukraine”. Το υπόλοιπο μισό είναι μια αναφορά στα τραγικά γεγονότα της Ουκρανίας που έβαλαν τα σχέδιά μας σε αναμονή και στο παρόν που μας έκλεψαν “, συμπληρώνει.

Η Vogue Ukraine κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στην ιστορία της-2

Η Anna Wintour συνεισέφερε με έναν συγκινητικό πρόλογο στο βιβλίο. “Η δημιουργικότητα των Ουκρανών, συγγραφέων, φωτογράφων, σχεδιαστών, μοντέλων και όλων των πολιτών της χώρας, θα επιβιώσει στα πάντα. Όλοι θέλουμε να δούμε αυτό τον τραγικό πόλεμο να σταματά με μια ουκρανική νίκη, ώστε η αναγέννηση να αρχίσει ξανά”.

Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη και είναι ήδη διαθέσιμο για pre-order στο Vogue.ua 

Η Vogue Ukraine κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στην ιστορία της-3

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει μια μεγάλη σειρά από φωτογραφίες μόδας, ομορφιάς, κοσμημάτων και αρχεία που αφηγούνται τη δεκαετή διαδρομή της Vogue UA. Περιλαμβάνει επίσης πορτραίτα Ουκρανών και διεθνών celebrities, ακτιβιστών, καλλιτεχνών και αθλητών, που εμφανίστηκαν στις σελίδες της Vogue. Μια έκδοση που επιδοκιμάστηκε για την πρωτοποριακή ματιά, την ιδιαίτερη φωνή, καταφέρνοντας να κάνει τη διαφορά πάρα τις συνθήκες.

Η Vogue Ukraine κυκλοφορεί μια συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στην ιστορία της-4

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο Ivan Honchar Museum του Κιέβου το οποίο διατηρεί και αποκαθιστά την ουκρανική πολιτιστική κληρονομιά.

MHT