Οι ιδρύτριες του brand Colville, Molly Molloy και Lucinda Chambers, συνδύασαν έξυπνα την προσωπική τους υπογραφή με τις αξίες του οίκου που ίδρυσε ο Alber Elbaz και παρουσίασαν για την AZ Factory μια σύγχρονη συλλογή, γεμάτη αυτοπεποίθηση.
Συνέντευξη & Φωτογραφίες: Filep Mowary
Tο σχεδιαστικό δίδυμο πίσω από την πολύχρωμη ετικέτα Colville, oι Λονδρέζες Molly Molloy και Lucinda Chambers, ανέλαβαν έπειτα από πρόσκληση τον σχεδιασμό της χειμερινής συλλογής AZ Factory, η οποία παρουσιάστηκε στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο κέντρο μοντέρνας τέχνης της Cartier, ιδιοκτησίας Richemont. Το γκρίζο εκείνο πρωινό της πρώτης εβδομάδας του περασμένου Μάρτη μπήκα στο γυάλινο industrial κτίριο, συνοδευόμενος μέχρι το ασανσέρ από δύο άνδρες της ασφάλειας, και ανέβηκα στον πέμπτο όροφο κατευθυνόμενος προς τα παρασκήνια, για να απαθανατίσω με τη μικρή μου κάμερα τα looks των κοριτσιών, πριν ακόμα γίνουν παγκόσμια είδηση. Ο χώρος στον οποίο βρέθηκα ήταν μια ολοκληρωμένη εστία δημιουργίας: το ατελιέ της AZ, γεμάτο ραπτομηχανές, τραπέζια κοπτικής, καλόγερους με κρεμασμένα τα ρούχα της συλλογής των δύο σχεδιαστριών. Τον ρόλο του casting director κρατούσε το θρυλικό μανεκέν των δεκαετιών του ’80 και του ’90, η χαμηλών τόνων αλλά απαστράπτουσα Sylvie Gueguen, η οποία περίμενε υπομονετικά τα μοντέλα να ετοιμαστούν.

Με αναγνώρισε αμέσως και μου χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο. Να κάνω εδώ μια παρένθεση και να σας πω ότι η σαγήνη της ήταν αυτή που συνέβαλε στην πρώιμη επιθυμία μου να ασχοληθώ με τη μόδα. Όταν σε ηλικία 10 ετών άρχισα να διακρίνω διαφορές μεταξύ των ανθρώπων παρατηρώντας τα εξωτερικά τους χαρακτηριστικά και μέχρι να καταλήξω στην αποδόμηση της κάθε προσωπικότητας, οι εμφανίσεις της Gueguen στις πασαρέλες των Yves Saint Laurent, Lacroix, Hubert de Givenchy και Gianfranco Ferré, τις οποίες παρακολουθούσα εντυπωσιασμένος σε μια μισάωρη εκπομπή γενικού ενδιαφέροντος που μεταδιδόταν κάθε Σάββατο την ίδια ώρα στο κυπριακό κρατικό κανάλι, ήταν άκρως επιδραστικές για τη μετέπειτα αντίληψή μου περί της σημασίας του «allure» – που είναι, εν τέλει, μια έννοια μεταβλητή και την ίδια στιγμή απόλυτα σταθερή. Κλείνει η παρένθεση! Στην ομάδα, λοιπόν, των 31 κοριτσιών που επέλεξε η Gueguen για να παρουσιάσουν τη συλλογή, περιλαμβανόταν και η Ελληνίδα Ros Georgiou, με την οποία κάναμε μια ωραία κουβέντα μέχρι να ξεκινήσει το σόου.