Οι λευκοί τόνοι συνδέουν τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους, ενώ η ζωηρή εικονογράφηση δίνει στις βιτρίνες χειμερινή διάσταση. Το νέο flagship κατάστημα της Montblanc στην Αθήνα, στην οδό Κριεζώτου, συνδυάζει την παράδοση με τη δημιουργική φρεσκάδα του ιστορικού οίκου, υιοθετώντας το Neo 3.0 κόνσεπτ του Γάλλου αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, Noé Duchaufour-Lawrance – είναι μόλις το δεύτερο κατάστημα του οίκου διεθνώς που λαμβάνει αυτήν τη νέα μορφή, μετά από αυτό στην Κωνσταντινούπολη που εγκαινιάστηκε λίγες εβδομάδες πριν. «Ο οίκος χτίστηκε πάνω στην καινοτομία, που εξακολουθεί να είναι μέρος του DNA μας. Σε αυτό το πλαίσιο περιλαμβάνεται όμως και η έννοια του να παραμένεις relevant (σχετικός) στην αγορά, τους πελάτες και τους συλλέκτες σου», λέει στη Vogue Greece ο Franck Juhel, πρόεδρος της Montblanc για την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Μέση Ανατολή, την Ινδία και την Αφρική, με έδρα το Ντουμπάι.
Ηγετικό όνομα στον κόσμο των πολυτελών ειδών γραφής και των business αξεσουάρ, η Montblanc έχει πιστούς φίλους στη χώρα μας. Και αυτό έχει να κάνει και με τους συνεργάτες της, την εταιρεία Τζάννες, τους παλαιότερους εν ενεργεία συνεταίρους της παγκοσμίως. Στη νέα αθηναϊκή μπουτίκ οι επισκέπτες μπορούν να περιεργαστούν ρολόγια με πολύπλοκους μηχανισμούς, όπως τη σειρά Montblanc 1858, αλλά και να ανακαλύψουν μια νέα αποκλειστική συλλογή που γιορτάζει τον Τζίμι Χέντριξ, καθώς κάθε χρόνο ο οίκος στρέφει ένα κομμάτι από το δημιουργικό του know-how σε μια προσωπικότητα που έχει σημαδέψει την εποχή της. Άλλωστε, ένα από τα πρωταρχικά μότο της εταιρείας που γεννήθηκε το 1906 στη Γερμανία παραμένει το ότι ο κάθε ένας από εμάς μπορεί και πρέπει να αφήσει το σημάδι του.

Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής της η Montblanc στράφηκε στην κατασκευή πρωτοπόρων ειδών γραφής, για να περάσει αργότερα στην ωρολογοποιία, αλλά και στην παραγωγή δερμάτινων και άλλων αξεσουάρ. Σήμερα, τα είδη γραφής εξακολουθούν να κατασκευάζονται στο Αμβούργο, η Φλωρεντία παραμένει το «σπίτι» των δερμάτινων αξεσουάρ, ενώ η Ελβετία συνεχίζει να είναι ο φυσικός χώρος της κατασκευής των ρολογιών του οίκου, ο οποίος σήμερα ανήκει στον όμιλο Richemont. Στο μεταξύ, ένας επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ φαίνεται να ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το γνώριμο Montblanc λογότυπο που εδώ και τόσες δεκαετίες παραπέμπει σε έξι κορυφές της οροσειράς των Άλπεων. Αυτό θυμίζει επίσης λουλούδι ή και αστέρι, ενώ παράλληλα ενισχύει την ιδέα ότι ο κάθε ένας από εμάς αξίζει να αγγίξει τη δική του κορυφή. Το σίγουρο είναι ότι το έχουν καταφέρει πολλές από τις διεθνείς προσωπικότητες που έχουν χρησιμοποιήσει ένα Montblanc – μεταξύ άλλων ο John F Kennedy, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Barack Obama.
Τι συμβαίνει, όμως, σήμερα που η γραφή δεν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των καθημερινών προτεραιοτήτων; Πώς αντιμετωπίζει η Montblanc το φαινόμενο; «Με πολλούς τρόπους», τονίζει ο Franck Juhel. «Νωρίτερα φέτος, παραδείγματος χάρη, ανοίξαμε το Montblanc Haus στο Αμβούργο, έναν μουσειακό χώρο 4.000 τ.μ. όπου παρουσιάζουμε τη δική μας ιστορία, αλλά και την ιστορία της γραφής γενικότερα. Έχουμε συνεργασίες με 1.200 σχολεία που θα το επισκεφθούν και θα πάρουν μέρος σε σεμινάρια καλλιγραφίας. Αυτό το πρόγραμμα θα προσπαθήσουμε αργότερα να το μεταφέρουμε σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να ενημερώσουμε για όλο αυτό που συμβαίνει, ότι δηλαδή σήμερα το γράψιμο μοιάζει με πολυτέλεια, ενώ δεν είναι».