ο-peter-copping-είναι-ο-νέος-artistic-director-του-οίκου-lanvin-322396
©Lanvin/Instagram

Γνωστός για τις θηλυκές γραμμές που προσδίδει στις δημιουργίες του, ο Peter Copping θα αναλάβει τον κορυφαίο γαλλικό οίκο τον Σεπτέμβρη. Ο Lanvin βρισκόταν σε αναζήτηση καλλιτεχνικού διευθυντή από τον Απρίλιο μετά την αποχώρηση του Bruno Sialelli. Το τελευταίο runway show του ήταν τον Μάρτιο 2023 για την σεζόν Autumn/Winter 2023.

“Η έλευση του Peter Copping στον οίκο Lanvin είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την αναγέννηση ενός από τους πιο ιστορικούς γαλλικούς οίκους”, εξήγησε ο Siddhartha Shukla, deputy CEO του Lanvin. “Έχω την πεποίθηση ότι με το όραμα και την τεχνική δεινότητα του Peter αλλά και με την αφοσίωση των ομάδων μας διεθνώς, θα ανοίξουμε νέα σύνορα στη μόδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε ομορφιά”.

Μετά την αποφοίτησή του από το Central Saint Martins και το Royal College of Art στο Λονδίνο, ο Copping ξεκίνησε την καριέρα του στη Sonia Rykiel, πριν περάσει πάνω από μια δεκαετία στο Louis Vuitton με τον Marc Jacobs ως επικεφαλής womenswear. Στη συνέχεια διετέλεσε δημιουργικός διευθυντής της Nina Ricci από το 2009 έως το 2014 και του Oscar de la Renta (ως διάδοχος του de la Renta) από το 2014 έως το 2016. Στη συνέχεια, ο Copping υπηρέτησε ως επικεφαλής στα special projects και VIP του οίκου Balenciaga, δουλεύοντας για τα looks στο κόκκινο χαλί των Oscars και του Met Gala.

MHT