οι-5-τοπ-στιγμές-από-την-ss22-συλλογή-της-vivienne-westwood-192552
©Vivienne Westwood

Σώστε τις ψυχές μας, SOS!, είναι ο δραματικός τίτλος που επέλεξε η Vivienne Westwood για την SS 2022 συλλογή της, που παρουσιάστηκε ψηφιακά στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να σωθούμε από την νέα κολεξιόν της σχεδιάστριας, που είναι εμπνευσμένη από την θρυλική της συλλογή από το 1998 Tied To The Mast. Για την ακρίβεια θέλουμε άμεση πρόσβαση σε όλα τα κομμάτια-ωδή στα signature prints της Vivienne Westwood. Η Vogue καταγράφει τις κορυφαίες στιγμές του show.

Οι 5 τοπ στιγμές από την SS22 συλλογή της Vivienne Westwood-1
©Vivienne Westwood

Το σκηνικό ήταν ένα ναυάγιο

Στο background είδαμε ναυτικά σχοινιά, καρχαρίες, αλλά με την απαραίτητη fashion δόση.

Οι 5 τοπ στιγμές από την SS22 συλλογή της Vivienne Westwood-2
©Vivienne Westwood

Το ναυτικό στυλ επιστρέφει

Το navy look δεν είναι κάτι νέο, όμως η Ela Kuester, head of design του brand Vivienne Westwood, επιχειρεί να του δώσει ένα νέο στυλ με φόρμες, co-ords και ναυτικές λεπτομέρειες όπως κεντημένοι κόμποι.

Οι 5 τοπ στιγμές από την SS22 συλλογή της Vivienne Westwood-3
©Vivienne Westwood

90s αναφορές

Η συλλογή είχε πολλές αναφορές σε θρυλικά κομμάτια της Vivienne Westwood από τα 90s. Το drunken system pattern που δημιουργήθηκε κατά λάθος από ένα συνεργάτη της, τον κορσέ από την Portrait Collection 1990.

Οι 5 τοπ στιγμές από την SS22 συλλογή της Vivienne Westwood-4
©Vivienne Westwood

Τα νέα cool kids

Δίπλα στις Georgia May Jagger και Lily McMenamy, βλέπουμε πολλά νέα πρόσωπα όπως οι Temitope, Ariish και Peipei, που αποτελούν τη νέα cool γενιά του μόντελινγκ.

Οι 5 τοπ στιγμές από την SS22 συλλογή της Vivienne Westwood-5
©Vivienne Westwood

Loungewear με το άγγιγμα της Vivienne Westwood

Η άνοδος του casualwear που έφερε η πανδημία, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Vivienne Westwood, που υπέκυψε στο trend. Αποτύπωσε όλες τις τεχνικές της στις φόρμες και τα hoodies του brand, αναμειγνύοντας έτσι το παλιό με το καινούργιο. “Τόσο άνετα και τόσο Vivienne Westwood”, εξηγεί η Kuester.

Διαβάστε επίσης | Tweed σακάκι: Είναι η πιο fresh τάση του φθινοπώρου 

MHT