οι-8-φιναλίστ-για-το-lvmh-prize-2024-313550

Αυτά είναι τα ονόματα των 8 φιναλίστ για το LVMH Prize 2024:

Aubero – Julian Louie (ΗΠΑ), Duran Lantink (Ολλανδία), Ellen Hodakova Larsson d’ Hodakova (Σουηδία), Marie Adam-Leenaerdt (Βέλγιο), Niccolò Pasqualetti (Ιταλία), Paolo Carzana (Ηνωμένο Βασίλειο), Pauline Dujancourt (Γαλλία), Michael Stewart – Standing Ground (Ιρλανδία).

Οι 8 φιναλίστ για το LVMH Prize 2024-1

LVMH Prize 2024: Έμφαση στη μοναδικότητα και την καινοτομία

Για περισσότερα από δέκα χρόνια, το LVMH Prize στηρίζει εκκολαπτόμενα ταλέντα. Είναι γεγονός πως οι σχεδιαστές που έχουν συμμετάσχει στο θεσμό, είτε έχουν κερδίσει το βραβείο, είτε όχι, έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του σημερινού τοπίου της μόδας. Ο Steven Stokey-Daley του SS Daley, που κέρδισε το βραβείο του 2022, πρόσφατα ανακοίνωσε πως ο Harry Styles απέκτησε μετοχικό κεφάλαιο στην εταιρεία. Ο Simon Porte Jacquemus που κέρδισε το βραβείο το 2015, έχτισε ένα από τα πιο hot ανεξάρτητα brands, όπως έκανε και η Emily Adams Bode Aujla με το Bode, φιναλίστ του 2019.

Τον Φεβρουάριο η επιτροπή κατέληξε στους 20 επικρατέστερους για τον ημιτελικό ανάμεσα σε 2.500 υποψηφίους, ένας αριθμός ρεκόρ. Οι υποψήφιοι προέρχονταν από 18 διαφορετικές χώρες, όπως Μεξικό, Μολδαβία, Togo.

“Αυτή η χρονιά είναι αξιοσημείωτη για τις ιδιαίτερες δημιουργίες και την επιστροφή των σοφιστικέ γυναικείων κολεξιόν. Ο ημιτελικός για το 11ο LVMH Prize αναδεικνύει το diversity και τον πλούτο των φετινών υποψηφίων” δηλώνει η Delphine Arnault , Πρόεδρος και CEO του Christian Dior, τονίζοντας και την δέσμευση των σχεδιαστών τόσο στο craftsmanship όσο και στη βιωσιμότητα. “Χαίρομαι επίσης που δύο πρώην υποψήφιοι στους ημιτελικούς, ο Duran Lantink και ο Niccolò Pasqualetti, φέτος έφτασαν στον τελικό”, προσθέτει. Ο Duran Lantink ήταν αρχικά υποψήφιος για το LVMH prize 2019, το οποίο βέβαια ήταν αρκετά πριν γεννηθεί η δημοφιλία του που προέκυψε μετά το ντεμπούτο του στο Παρίσι τον Μάρτιο του 2023. Ο Pasqualetti ήταν υποψήφιος και το 2022. Οι δύο αυτοί σχεδιαστές αποδεικνύουν την σημασία της επιμονής αλλά και πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους και να εξελίσσουν την αισθητική τους”.

Αυτή τη χρονιά οι 8 υποψήφιοι ανταγωνίζονται για 3 βραβεία, αντί για 2 όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο όμιλος LVMH πρόσθεσε το Savoir-Faire Prize, το οποίο ανταμείβει την αριστεία στο craftsmanship, τη βιωσιμότητα και την τεχνική καινοτομία, δίπλα στο μεγάλο βραβείο και το Karl Lagerfeld Prize.

Η κριτική επιτροπή του 2024 περιλαμβάνει ονόματα όπως: Jonathan Anderson, Maria Grazia Chiuri, Nicolas Ghesquière, Marc Jacobs, Kim Jones, Stella McCartney, Nigo, Silvia Venturini Fendi, Delphine Arnault, Jean-Paul Claverie, Sidney Toledano. Προστέθηκε επίσης ο Pharrell Williams αλλά και η Phoebe Philo, που επέστρεψε μετά την Celine εποχή της.

Οι 8 φιναλίστ θα συναντήσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής στις 10 Σεπτεμβρίου στο Louis Vuitton Fondation στο Παρίσι. Ο μεγάλος νικητής του LVMH Prize θα λάβει το ποσό των €400,000 και ένα χρόνο mentorship. Ο νικητής του Karl Lagerfeld Prize θα κερδίσει το ποσό των €200,000 και ένα χρόνο mentorship, όπως και ο νικητής του Savoir-Faire Prize.

MHT