οι-bvlgari-serpenti-bags-μέσα-από-τα-μάτια-της-mary-katrantzou-169279
©Hugo Comte

Μέσα από τη σειρά “Through the Eyes of…” που ξεκίνησε ο οίκος BVLGARI, προσκαλεί σχεδιαστές να επανερμηνεύσουν τις Serpenti bags δίνοντάς τους την προσωπική ματιά τους. Μετά τον Nicholas Kirkwood και τη Yoon Ahn of Ambush, η Ελληνίδα δημιουργός Mary Katrantzou είναι αυτή που μεταμορφώνει τις Serpenti και μας συστήνει τις– Serpenti Metamorphosis bag, Serpenti Metamorphosis Handle bag και το αληθινό φετίχ Serpenti Metamorphosis minaudière.

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-1
©Hugo Comte

Η Βασίλισσα των prints, όπως αποκαλείται η Mary Katrantzou, πρόσθεσε μια ποιητική διάθεση στις Serpenti bags, μέσα από τρισδιάστατες κεντημένες λεπτομέρειες που απεικονίζουν την μεταμόρφωση ενός φιδιού σε ένα σμήνος από πεταλούδες, σύμβολο αναγέννησης και ελπίδας.

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-2

Χρειάστηκαν περισσότερες από 40 ώρες δουλειάς και ένας εξειδικευμένος τεχνίτης για να ολοκληρωθεί η Serpenti Metamorphosis bag, η οποία και αφηγείται μοναδικά ένα ταξίδι μεταμόρφωσης μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, παντρεύοντας τον κόσμο της υψηλής κοσμηματοποιίας με το δέρμα. Μας συστήνεται στις αποχρώσεις White Agate, Crystal Rose και Emerald Green για το μικρό μέγεθος, αλλά και σε μαύρο για το μεγαλύτερο, φυσικά σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-3
©Hugo Comte

Τα βλέμματα στρέφονται και στη δερμάτινη Serpenti Metamorphosis Handle bag, που τονίζει και το αυθεντικό jewellery DNA του οίκου BVLGARI, με τη μεταλλική χειρολαβή εμπνευσμένη από το Serpenti design. Τη συναντάμε σε αποχρώσεις Ivory Opal, Crystal Rose, Aegean Topaz και Carmine Jasper, μέχρι Black.

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-4
©Hugo Comte

Τέλος το θηλυκό Serpenti Metamorphosis minaudière είναι από μόνο του ένα κόσμημα. Εμπνευσμένο από το ρολόι Serpenti του οίκου BVLGARI, αποτελεί και την πρώτη απόπειρα του οίκου να δημιουργήσει ένα minaudière. Το νέο αντικείμενο πόθου απεικονίζει τα μάτια του φιδιού και συνοδεύεται από μικρό ή πιο μακρύ λουράκι για να μπορεί να κρατηθεί χιαστί, αλλά και σαν clutch.

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-5
©Panos Davios/10AM

Όλες οι δημιουργίες φέρουν την υπογραφή Mary Katrantzou x Bvlgari. Η capsule collection θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένες μπουτίκ παγκοσμίως και στο Bulgari.com. Στην καμπάνια πρωταγωνιστεί η Natalia Vodianova, φορώντας jupsuits υψηλής ραπτικής που σχεδίασε η Mary Katrantzou γι΄αυτό το project.

Οι BVLGARI Serpenti bags μέσα από τα μάτια της Mary Katrantzou-6
©Panos Davios/10AM

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η Mary Katrantzou ενώνει τις δυνάμεις της με τον οίκο BVLGARI. Τα κοσμήματα του οίκου είχαν συνοδεύσει τις δημιουργίες της Ελληνίδας σχεδιάστριας στο show της στο Ναό του Ποσειδώνα.

Διαβάστε επίσης | Οι Έλληνες designers σχεδιάζουν για την Επανάσταση του 1821

MHT