οι-μαγικές-στιγμές-από-το-magnifica-show-του-οίκου-bvlg-183527
©Agostino Osio/Bvlgari

Ο οίκος Bvlgari έφερε ξανά το παραμύθι και τη μαγεία στο προσκήνιο, που τόσο μας είχαν λείψει, μέσα από το Magnifica show που παρουσιάστηκε στη Galleria Vittorio Emanuele II του Μιλάνου. Λαμπερές oversized πέτρες και έντονα χρώματα, συνθέτουν την μεγαλύτερη έως τώρα συλλογή κοσμημάτων του οίκου με 350 κοσμήματα και ρολόγια, αληθινά αντικείμενα πόθου.

Οι μαγικές στιγμές από το Magnifica show του οίκου Bvlgari-1
©Agostino Osio/Bvlgari

Ο οίκος Bvlgari έκανε στάση στο Μιλάνο

Αν και η βάση του οίκου Bvlgari είναι η Ρώμη, αυτή τη φορά επέλεξε να τιμήσει την αναγέννηση του Μιλάνου, μια πόλη που χτυπήθηκε έντονα από την πανδημία. Ο οίκος Bvlgari θέλοντας να επανεκκινήσει το Μιλάνο, υποστήριξε την πόλη με μια δωρεά στις αρχές. Η εμβληματική Galleria Vittorio Emanuele II, έγινε το εμβληματικό σκηνικό για το show, ένα σημείο-αναφοράς για την πόλη του Μιλάνου που χρονολογείται από το 1865 και συμβολίζει την πολυτέλεια και την κομψότητα.

Οι μαγικές στιγμές από το Magnifica show του οίκου Bvlgari-2
©gabrieldelachapelle/Bvlgari

Ένα show ωδή στη χαρά

Ο τενόρος Andrea Boccelli τραγούδησε το “Ode to Joy”, ένα κομμάτι που γράφτηκε το καλοκαίρι του 1785 από τον Friedrich Schiller​ και ταίριαξε απόλυτα με την Magnifica high jewellery collection του οίκου Bvlgari που είναι αφιερωμένη στη χαρά και τα θετικά συναισθήματα. “Είναι πολύ σημαντικό να μοιραστούμε τη χαρά και την ομορφιά αυτή τη στιγμή. Το χρώμα είναι ο ένας τρόπος να προκαλέσεις τη χαρά και η ομορφιά ο άλλος”, σχολίασε η Lucia Silvestri,  jewellery creative director του οίκου Bvlgari που μέχρι πέρυσι ταξίδευε σε όλο τον κόσμο αναζητώντας την ομορφιά μέσα από σπάνιες πέτρες, πε΄ρυσι όμως χρειάστηκε να την αναζητήσει μέσα από το σπίτι της και όλα τα αντικείμενα γύρω της.

Μια συλλογή ύμνος στις γυναίκες

Η γυναίκα-μούσα ήταν το επίκεντρο της Magnifica collection του οίκου Bvlgari. H Lucia Silvestri εξερεύνησε γυναίκες της ιστορίας που έγιναν η πηγή της έμπνευσής της. Ξεκίνησε από τον 16ο αιώνα και τη ζωγράφο Artemisia Gentileschi, που έγινε επαγγελματίας ζωγράφος στην εποχή της, πράγμα σπάνιο για γυναίκα, και καταπιάστηκε με θέματα που μέχρι τότε άγγιζαν μόνο οι άντρες. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Silvestri βρέθηκε επίσης η αρχιτέκτονας Zaha Hadid με την οποία είχαν συνεργαστεί και για τον σχεδιασμό του δαχτυλιδιού B.zero 1 ring, πριν το θάνατο της Zaha Hadid το 2016. Έχοντάς τη στο νου της, δημιούργησε ένα coin necklace με γεωμετρικά σχήματα και καμπύλες, εμπνευσμένες από τα εμβληματικά κτίρια που σχεδίαζε η Hadid.

Οι μαγικές στιγμές από το Magnifica show του οίκου Bvlgari-3
©gabrieldelachapelle/Bvlgari

Η δημιουργικότητα μπορεί να γεννηθεί και μέσα στο lockdown

Μια από τις θετικές πλευρές της πανδημίας για την Lucia Silvestri, είναι πως βρήκε το χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο με τους δημιουργούς και τους καλλιτέχνες του οίκου Bvlgari, εξερεύνησε νέες πλευρές και έδωσε νέες δυνατότητες στα κοσμήματα. “Ήθελα οι δημιουργοί να συνειδητοποιήσουν πως το κολιέ Ruby Metamorphosis, μπορεί να φορεθεί με εννέα διαφορετικούς τρόπους. Όχι μόνο το κατάφεραν, αλλά το αποτέλεσμα είναι soft και απαλό προς το δέρμα”, σχολίασε.

Οι μαγικές στιγμές από το Magnifica show του οίκου Bvlgari-4
©Agostino Osio/Bvlgari

Η θηλυκότητα στο επίκεντρο

Κομμάτια όπως το κολιέ Emerald Ellipse με την πέτρα σε σχήμα αχλαδιού των 62.04 καρατίων. Χρειάστηκαν περισσότερες από 1500 ώρες εργασίας από τους εξειδικευμένους δημιουργούς του οίκου Bvlgari, γι’ αυτό το άρτιο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης | Φούστες + σανδάλια: Οι τοπ συνδυασμοί για το καλοκαίρι

MHT