οι-μπαλαρίνες-που-θα-φορέσουμε-την-επό-263586
©Getty Images

Στο show του οίκου Prada για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24 που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στα flat shoes, συγκεκριμένα στις μπαλαρίνες που είδαμε στο catwalk. Το δέρμα μοιάζει να διπλώνει με τέτοιο τρόπο θυμίζοντας την τέχνη του origami, κάτι που απλά επιβεβαιώνει το σπουδαίο craftmanship πίσω από αυτά τα παπούτσια.

Οι άκρες ανοίγουν σαν φτερά και αποκαλύπτονται φλοράλ λεπτομέρειες. Τόσο απλά οι μπαλαρίνες μετατρέπονται σε ένα αληθινό έργο τέχνης. “Λέγεται πως μόνο το glamour είναι σημαντικό στη μόδα, αλλά εγώ μισώ αυτή την αντίληψη και μάχομαι εναντίον της. Το κυνήγι της ομορφιάς παντού και σε κάθε μορφή, βρίσκεται στην καρδιά αυτής της συλλογής”, εξηγεί η Miuccia Prada.

Οι μπαλαρίνες που θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν-1
©Getty Images

Οι Prada μπαλαρίνες παρουσιάστηκαν σε μαύρο και λευκό, αλλά και σε πιο φωτεινά χρώματα όπως το πράσινο. Συνδυάστηκαν με φούστες σε διαφορετικά μήκη αλλά και παντελόνια, αποτελώντας ήδη αυτό το passepartout αξεσουάρ που θα αναβαθμίσει την κάθε εμφάνιση. Τα φλατ παπούτσια άλλωστε αποτελούν πλέον επίκεντρο μιας ενημερωμένης γκαρνταρόμπας και μας συνοδεύουν παντού, ακόμα και σε βραδινές εμφανίσεις. Προβλέπεται πως οι origami μπαλαρίνες του οίκου Prada θα γίνουν το νέο must shoe trend που θα κυριαρχήσει στο street style όχι απλά την επόμενη σεζόν αλλά άμεσα.

Οι μπαλαρίνες που θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν-2
©Getty Images

Ο οίκος Prada δίνει πρωταγωνιστικό ρόλο στα αξεσουάρ, τόσο στις τσάντες όσο και στα παπούτσια. Οι καμπύλες στα τακούνια, οι origami λεπτομέρειες στις μπαλαρίνες, όλα αποτελούν αυτές τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Οι μπαλαρίνες που θα φορέσουμε την επόμενη σεζόν-3
©Getty Images

Στο show του οίκου Prada είδαμε επίσης το νυφικό να αποκτά ένα everyday twist, με την λευκή φούστα με τις κεντημένες λεπτομέρειες να συνδυάζεται με ένα γκρι πλεκτό πουλόβερ. Το duffle coat ανέβηκε στο catwalk και φορέθηκε από την Kendall Jenner, ενώ είδαμε και κομμάτια εμπνευσμένα από τις “στολές” τομέων όπως η ιατρική, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, με λευκά shirt dresses και utility jackets.

Διαβάστε επίσης | Εβδομάδα Μόδας Μιλάνου: Οι πρώτες street style τάσεις

MHT