Οι τοπ στιγμές από την Dior Haute Couture συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest

Οι τοπ στιγμές από την Dior Haute Couture συλλογή για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Dior
Dior

Η πρώτη μέρα της Couture Week στο Παρίσι είχε πλούσιο πρόγραμμα. Στα highlights το show του οίκου Dior στο Μουσείο Rodin, που μας θύμισε τις αρχές της υψηλής ραπτικής.

Από την έλευσή της στον οίκο Dior, η Maria Grazia Chiuri δεν σταματά να αναμειγνύει τη μόδα και την τέχνη, μέσα από αναφορές σε πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες και σε ιστορικά στοιχεία, πάντα μέσα από τη θηλυκή σκοπιά που διακρίνει τον γαλλικό οίκο. Τελευταία απόδειξη το show της Haute Couture συλλογής για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, για το οποίο συνεργάστηκε με την καλλιτέχνιδα Eva Jospin, της οποίας το τεράστιο κεντημένο έργο τη Chambre de Soie, έγινε το σκηνικό για την παρουσίαση. Μέσα από το έργο της η Eva Jospin ανακάλυψε νέους ορίζοντες και μορφές έκφρασης, τις οποίες και ένωσε με τις σκέψεις της Maria Grazia Chiuri.


©Dior

Η υψηλή ραπτική επέστρεψε

Οι τελευταίες digital παρουσιάσεις των οίκων μας στέρησαν τη μαγεία της Haute Couture, ο οίκος Dior όμως επέστρεψε στις βασικές αρχές του, σε όλες αυτές τις λεπτομέρειες που καθιστούν μια couture δημιουργία… έργο τέχνης. Τα πλισέ φορέματα, τα αέρινα ντραπέ, τα laces, ακόμα και τα μάλλινα που ντύθηκαν με graphic μοτίβα, αποτέλεσαν την καρδιά μιας συλλογής που μας θύμισε ξανά το μεγαλείο της υψηλής ραπτικής.

©Dior

Η τέχνη στο επίκεντρο

Το κεντημένο background έδενε μοναδικά με τις embroidered δημιουργίες της Maria Grazia Chiuri, κάθε νήμα φαίνεται πως έγινε και πηγή έμπνευσης, αποδεικνύοντας και το μοναδικό savoir-faire του Dior.

©Dior

O Monsieur Dior ήταν παρών

Ο οίκος Dior μένει πάντα πιστός στην ιστορία του, επανεφευρίσκοντας όλα τα κλασικά στοιχεία του μεγάλου couturier, από το New Look, μέχρι το iconic Bar τζάκετ, δίνοντάς τους τη φρέσκια οπτική του σήμερα. Οι κλασικές αξίες άλλωστε δεν σταματούν ποτέ να εμπνέουν.


©Dior

Το highlight της Dior Haute Couture

Όλα τα βλέμματα στράφηκαν δικαίως σε ένα πλισέ φόρεμα στο χρώμα της μέντας, με θηλυκά laces στους ώμους, και αρχαιοελληνικές πτυχώσεις, δείγμα του craftmanship του Dior. Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες άλλωστε είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την grecian chic Dior Cruise 2022 στην Αθήνα.


©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

©Dior

Διαβάστε επίσης | Dior Cruise 2022: Ο Editor-at-Large της Vogue Greece φωτογραφίζει στο backstage του show

Scroll to Top