oscar-de-la-renta-to-δίδυμο-που-έφερε-νέο-αέρα-στον-οίκ-103458

Η Laura Kim και ο Fernando Garcia κλήθηκαν να αναλάβουν τα ηνία του οίκου Oscar de la Renta το 2017, ως καλλιτεχνικοί του διευθυντές. Προηγουµένως είχαν δουλέψει για 12 χρόνια µε στον σχεδιαστή. «Ενηλικιωθήκαµε επαγγελµατικά δίπλα του, νοµίζω ότι περνούσα περισσότερο χρόνο µε εκείνον παρά µε τον πατέρα µου», λέει η Kim στην αποκλειστική συνέντευξή που παραχώρησε µαζί µε τον Fernando στη Vogue Greece, µε αφορµή τη δεύτερη χρονιά της επιτυχηµένης pop up boutique στη Μύκονο. «Ήµασταν τόσο χαρούµενοι όταν επιστρέψαµε στον οίκο, καθώς γνωρίζουµε καλά το brand και σχεδιάζουµε πλέον ενστικτωδώς. Η µεγαλύτερη πρόκληση για εµάς ήταν να συγκεντρώσουµε και πάλι τη δηµιουργική οµάδα που είχαµε και να δουλέψουµε όλοι µαζί. Εξάλλου, και ο ίδιος ο Oscar αγαπούσε τις νέες ιδέες, εποµένως δεν νιώθουµε ότι έχουµε εισβάλει στον χώρο του ή απειλούµε το όραµά του», παρεµβαίνει ο Fernando.

Oscar de la Renta: To δίδυμο που έφερε νέο αέρα στον οίκο-1
©Courtesy of Oscar de la Renta
1/3
Native Share

Πόσο δύσκολο είναι όµως να συνδυαστεί η δηµιουργική έκφραση δύο δυναµικών και τόσο διαφορετικών µεταξύ τους προσωπικοτήτων σε ένα αρµονικό αποτέλεσµα; «Η άποψή µας σχετικά µε πώς θέλουµε να ντύσουµε µια γυναίκα διαφέρει, αλλά θα πω κάτι που έχουµε παρατηρήσει: η ανταλλαγή ιδεών µεταξύ µας µπορεί να ξεκινήσει από µια τσακισµένη σελίδα σε ένα περιοδικό, ένα έργο τέχνης ή ένα Instagram post και αυτή η διαδικασία αποδεικνύεται εθιστική. Κάθε φορά που βρίσκουµε τρόπο να συνδυάσουµε τις ιδέες µας, το αποτέλεσµα είναι καλύτερο από τις µεµονωµένες σκέψεις του καθενός. Ίσως οι διαφορετικές πολιτισµικές αναφορές µας να βοηθάνε ώστε να πετυχαίνουµε στο τέλος κάτι που εκφράζει όλο και περισσότερους», απαντάει διπλωµατικά η Laura.

Επιµένω να µάθω αν υπάρχουν συγκρούσεις µεταξύ τους, καθώς ο Fernando, που φηµίζεται για την αχαλίνωτη φαντασία του, διδάχθηκε τη µόδα εµπειρικά, ενώ η Laura είναι προσγειωµένη στην πραγµατικότητα και διαθέτει την πρακτικότητα που κληρονόµησε από µια οικογένεια αρχιτεκτόνων και τις σπουδές της στο Pratt Institute. Ο Fernando παραδέχεται ότι πάντα υπάρχουν συγκρούσεις στη δηµιουργική διαδικασία, στην εξισορρόπηση του ροµαντισµού µε τον ρεαλισµό. «Και τα δύο όµως είναι απαραίτητα στην γκαρνταρόµπα µιας γυναίκας», καταλήγει.

Oscar de la Renta: To δίδυμο που έφερε νέο αέρα στον οίκο-2
©Courtesy of Oscar de la Renta
2/3
Native Share

Και για την κλασική γυναίκα Oscar de la Renta; Εκείνη που µπορεί να σοκαριστεί βλέποντας στην πασαρέλα τα τολµηρά σχέδια των τελευταίων συλλογών τους; «Ο οίκος µας διαθέτει ένα σπάνιο πνεύµα διαχρονικότητας που δεν υπάρχει σε πολλά brands. Κάθε χρόνο παραµένει το ίδιο κοµψός και µε κλασικά αµερικανικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα αποκτά µια τολµηρή νότα. ∆εν έχουµε εγκαταλείψει την κλασική γυναίκα Oscar de la Renta – είναι ακόµα εδώ. Απλώς της προτείνουµε καινούργια πράγµατα. Πριν από δέκα χρόνια το φόρεµα ήταν η µοναδική ενδεδειγµένη λύση για ένα cocktail event. Η Laura κι εγώ πιστεύουµε ότι σήµερα η γυναίκα χρειάζεται να νιώθει άνετα, εποµένως προτείνουµε κοµµάτια όπως ένα κοστούµι, ένα denim, ένα evening top… Οι πιστοί στο στυλ Oscar de la Renta είναι ακόµα εδώ. Και εµείς έχουµε εστιάσει στο να τους δώσουµε όλα όσα δεν έχουν δει από εµάς στο παρελθόν», εξηγεί ο Fernando, ενώ η Laura έρχεται να προσθέσει ένα ακόµα ενδιαφέρον στοιχείο στα επιχειρήµατά τους για το φρέσκο όραµα που έχουν. «Κάθε χρόνο δίνουµε το παρών σε ένα trunk show στη λίµνη Tahoe, όπου έχουµε την ευκαιρία να συναντήσουµε και να γνωριστούµε περισσότερο µε το πιστό κοινό µας», λέει. «Πρώτη φορά πήγαµε εκεί µε τον Oscar και όλες οι γυναίκες φορούσαν κάποια παραλλαγή από τις κλασικές και διαχρονικές φούστες του. Όταν επανήλθαµε ως καλλιτεχνικοί διευθυντές, όλες αυτές οι γυναίκες ήταν και πάλι εκεί, αλλά είχαν φέρει και τις κόρες τους µαζί. Νέες επαγγελµατίες, διάσηµες χειρούργοι, επιτυχηµένες επιχειρηµατίες, επιστήµονες στον χώρο της τεχνολογίας, δηλαδή νέες γυναίκες που βγάζουν αρκετά χρήµατα, αλλά ήρθαν φορώντας jumpsuits! Τις κοιτάζω στο Instagram και είναι αξιοθαύµαστα όσα καταφέρνουν υποστηρίζοντας το στυλ που τις εκφράζει. Εποµένως και εµείς προσαρµοζόµαστε σε ένα νέο lifestyle για τις γυναίκες όλων των ηλικιών, για διάσηµες και ικανές όπως η Celine Dion, αλλά και για νέες σταρ µε απίστευτη ενέργεια που εργάζονται σκληρά και έχουν αγκαλιάσει το brand µας, όπως η Nicki Minaj».

Oscar de la Renta: To δίδυμο που έφερε νέο αέρα στον οίκο-3
©Tim Walker, courtesy of Oscar de la Renta
3/3
Native Share

Μπορεί κανείς στο παρελθόν να µην περίµενε να δει το όνοµα της τελευταίας µεταξύ των φαν των συλλογών Oscar de la Renta, αλλά εκείνος συνήθιζε να λέει ότι «Το καλό µε τη µόδα είναι πως πάντα κοιτάει µπροστά». Προφανώς, επιβεβαιώνεται.

MHT