προωθώντας-τη-διαφορετικότητα-103167
©Press

Την Renée E. Tirado επέλεξε ο οίκος Gucci για να οδηγήσει τις προσπάθειες του ιταλικού brand σε θέματα προώθησης της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης. H Tirado, δικηγόρος και μέχρι πρόσφατα Chief Diversity & Inclusion Officer στο Major League Baseball των ΗΠΑ, αναλαμβάνει να χτίσει μια διεθνή στρατηγική που θα οδηγήσει σε περισσότερο πολυμορφία εντός της εταιρείας, αλλά και στις πρωτοβουλίες του ομίλου γενικότερα. 

«Από το 2015, ο Αlessandro [Michele] και εγώ έχουμε εργαστεί για να τοποθετήσουμε τον πολιτισμό – την προσωπική έκφραση και το inclusivity – στο επίκεντρο της δουλειάς μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι η διαφορετικότητα δυναμώνει την δημιουργία», ανέφερε ο Marco Bizzarri, CEO του οίκου Gucci. «Ως ένας οργανισμός που βρίσκεται σε μόνιμη εκμάθηση, η πρόκληση που αντιμετωπίσαμε τους τελευταίους μήνες ήταν να επιταχύνουμε το όραμα μας για την ανάπτυξη ενός δυνατότερου οργανισμού. Είμαι σίγουρος ότι η Renée θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε την ουσιαστική αλλαγή που θέλουμε να δούμε, όχι μόνο ως εταιρεία, αλλά και στη βιομηχανία της μόδας».

Το super hot brand ήρθε αντιμέτωπο με μια διεθνή κατακραυγή νωρίτερα φέτος, όταν μεγάλη μερίδα της διαδικτυακής κοινότητας υποστήριξε ότι ένα μαύρο μάλλινο πουλόβερ balaclava που σχεδιάστηκε για να φτάνει μέχρι τη μύτη, με άνοιγμα (σε μορφή κόκκινων χειλιών) στο στόμα, είχε ρατσιστικές επιρροές, όπως την πρακτική του blackface.

«Η διαφορετικότητα είναι στην ατζέντα πολλών εταιρειών, όμως ο Gucci έχει αναλάβει έναν ηγετικό ρόλο στην βιομηχανία, μέσα από μια ευρεία γκάμα πρωτοβουλιών αλλά και λόγω της προτεραιότητας που δίνει σε αυτόν τον τομέα μέσα από το σύνολο των δραστηριότητες του», τόνισε, από την πλευρά της, η Tirado.   

Στελέχη σε αντίστοιχες θέσεις έχουν προσλάβει και οι οίκοι Chanel and Burberry, ενώ και η Prada έχει θεσπίσει μια επιτροπή για την προώθηση του diversity στην βιομηχανία.

MHT