photo-vogue-γίνετε-ένας-από-τους-επόμενους-image-makers-τη-219052

Αυτή τη χρονιά, το PhotoVogue γίνεται ένα παγκόσμιο project που αγκαλιάζεται από όλο το δίκτυο της Condé Nast, δίνοντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες, να δουν την δουλειά τους δημοσιευμένη από τα brands μας σε 32 αγορές και εμπορικούς συενργάτες. Θα γεννήσει επίσης ακόμα περισσότερα παγκόσμια events, εκθέσεις, συζητήσεις και portfolio reviews, που στόχο έχουν να προωθήσουν την δημιουργικότητα και να ενθαρρύνουν το diversity στον τομέα του image-making.

Η αποστολή του PhotoVogue είναι να επιβραβεύσει το ταλέντο, να φτάσει ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες, να βελτιώσει την παιδεία γύρω από την εικόνα, προωθώντας παράλληλα έναν πιο δίκαιο, ηθικό και συμπεριληπτικό κόσμο. Σήμερα είμαστε υπερήφανοι να ανακοινώσουμε το πρώτο μας Global Open Call, με την στήριξη όλων των Vogue παγκοσμίως.

Οι 26 εκδόσεις της Vogue σε παγκόσμιο επίπεδο, η καθεμία με την μοναδική της αισθητική και στυλ, όλες ενώνονται στην αναζήτηση της υπεροχής, ενώ δημιουργούν διαχρονικές φωτογραφίες μόδας. Σεβόμενοι αυτή την διαφορετικότητα και δουλεύοντας προς ένα κοινό στόχο, η Vogue διασφαλίζει έναν καινοτόμο ρόλο στην visual επικοινωνία. Αναζητάμε καλλιτέχνες που εκφράζονται με την φωτογραφία, το video ή και με τα δύο μέσα. Όλοι οι άνω των 18 ετών έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

Οι αιτήσεις θα εκτιμηθούν από το προσωπικό της Condé Nast σε όλο τον κόσμο, μαζί με ειδικούς από τον ευρύτερο τομέα της διεθνούς visual κοινότητας. Οι κριτές προέρχονται από όσο το δυνατόν περισσότερα backgrounds, ώστε το PhotoVogue να χτίσει ένα συμπεριληπτικό και diverse όραμα για κάθε είδους οπτική αισθητική, από την ρεαλιστική μέχρι την φαντασιακή. Όχι μόνο όλες οι Vogue θα δημοσιεύσουν ένα portfolio από τις καλύτερες συμμετοχές (έντυπα και ψηφιακά), αλλά κάποιοι από τους καλλιτέχνες θα επιλεγούν για να συνεργαστούν με σκοπό την δημιουργία ενός editorial. Οι κορυφαίες συμμετοχές θα συμπεριληφθούν στην έκθεση PhotoVogue Festival 2022 στο Μιλάνο.

Το PhotoVogue έχει βοηθήσει πολλούς καλλιτέχνες να ξεκινήσουν την καριέρα τους, δείχνοντας την δουλειά τους στη Vogue Italia. Αρκετοί από αυτούς τους καλλιτέχνες όπως οι Kennedi Carter, Camila Falquez, Nadine Ijewere, Mous Lamrabat, και Sonia Szóstak, συνεργάστηκαν με αρκετές Vogue για εξώφυλλα σε όλο τον κόσμο. Καθώς όλες οι Vogue πλέον αποκτούν έναν όλο και πιο global χαρακτήρα, οι πιθανότητες να συνεργαστούν με καλλιτέχνες από διαφορετικά backgrounds και με μοναδική αισθητική, έχουν πολλαπλασιαστεί. Μπορείτε να γίνετε μια από τις νέες φωνές που θα διαμορφώσουν όχι μόνο την ταυτότητα του brand, αλλά και την κουλτούρα μας.

Με αυτό το open call, αναζητάμε για δημιουργούς με όραμα να ξεπεράσουν τα όρια του τοπίου της μόδας. Θέλουμε να αναδείξουμε τη νέα γενιά των κοινωνικά συνειδητοποιημένων image makers και καλλιτεχνών, που θα γίνουν η κινητήριος δύναμη για την αλλαγή και που η δουλειά τους θα ανοίξει διάλογο με διαφορετικά είδη, από το ντοκιμαντέρ μέχρι τη μόδα. Αναζητάμε καλλιτέχνες που έχουν την δυνατότητα να καταπολεμήσουν προβλήματα που σχετίζονται με την κοινωνική αδικία και το sustainability, μέσα από δυνατές και ζωντανές εικόνες και φιλμ. Η μόδα μιλά μια παγκόσμια γλώσσα και ένα από τα βασικά εργαλεία της είναι να χτίζει μια ταυτότητα. Η Vogue μέσα από τις φωτογραφίσεις και τις ιστορίες της, ανέκαθεν έδειχνε την διασταύρωσή της με κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, θέτοντας ερωτήματα, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και επηρεάζοντας την αλλαγή. Δεσμευόμαστε να στρώσουμε ένα νέο δρόμο για την νέα γενιά των image-makers της μόδας και θα θέλαμε πολύ να γίνετε μέρος αυτού του project.

Πώς θα δηλώσετε συμμετοχή;

Αναζητάμε καλλιτέχνες που εκφράζονται μέσω της φωτογραφίας, του video ή και με τα δυο μέσα. Όλοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αρκεί να είναι τουλάχιστον 18 ετών.

Κάθε συμμετέχοντας θα έχει την ευκαιρία να υποβάλλει ένα σύνολο που περιλαμβάνει μέχρι 10 φωτογραφίες μόδας, μέχρι τρία fashion videos ή ένα multimedia project με φωτογραφίες και video. Επιτρέπονται αδημοσίευτες φωτογραφίες και video ενός ήδη δημοσιευμένου project. Μπορεί να είναι επίσης ένα ντοκιμαντέρ.

To open call τρέχει στο Picter από τις 4 Απριλίου μέχρι τις 25 Ιουνίου και οι δηλώσεις συμμετοχής είναι εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχουν όρια στην δημιουργικότητα, το πιο σημαντικό είναι μέσα από αυτό το project να εκφράσετε το όραμά σας για την μόδα και την ξεχωριστή ματιά σας.

MHT