rokh-hm-η-νέα-capsule-collection-επαναπροσδιορίζει-τα-neutrals-308851
©H&M

Όταν ο Rok Hwang, creative director στον Rokh, δημιουργούσε την συλλογή του για την H&M, ήθελε οπωσδήποτε να πετύχει την τέλεια απόχρωση του μπεζ. Έπρεπε να είναι ένας τόνος όχι πολύ επίσημος, να μην θυμίζει σχολική ενδυμασία, να έχει διάθεση vintage αλλά όχι στην υπερβολή. Είναι στην ουσία μια ματιά γύρω από την ακριβή φύση της δημιουργικής διαδικασίας του Hwang, μια πολύπλευρη ροή που εμφανίζεται σε πλήρη ισχύ στην πολυαναμενόμενη συλλογή του για το high street brand που κυκλοφορεί στις 18 Απριλίου.

“Ο Rokh βρίσκεται στο επίκεντρο ενός νέου κύματος σχεδιαστών από την Κορέα, τα ρούχα των οποίων υπηρετούν μια έννοια αλλά είναι και wearable, αιχμαλωτίζοντας το ενδιαφέρον της μόδας αυτή τη στιγμή”, εξηγεί η Ann-Sofie Johansson, creative advisor και head of design womenswear στην H&M. “Είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε ένα curated edit των wardrobe classics του Rok Hwang και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα τα φορέσουν οι πελάτες μας”.

Γεννημένος στην Νότια Κορέα, ο Hwang μεγάλωσε στο Austin του Texas πριν μετακομίσει στο Nottingham ως έφηβος. Απόφοιτος του Central Saint Martins, κάτω από την επιδραστική ματιά της καθηγήτριας Louise Wilson, ο σχεδιαστής συενργάστηκε με την Phoebe Philo στη Céline, μετά στην Chloé και στον Louis Vuitton, πριν ξεκινήσει το δικό του label το 2016 και κερδίσει το LVMH Special Prize δύο χρόνια αργότερα.

Rokh H&M: Η νέα capsule collection επαναπροσδιορίζει τα neutrals-1
©H&M

Αυτή τη χρονιά η συνεργασία του με την H&M, τον τοποθετεί σε μια μεγάλη σειρά επιδραστικών σχεδιαστών με τους οποίους έχει συνεργαστεί, από τον Karl Lagerfeld μέχρι την Isabel Marant, τους, τους Comme des Garçons και την Simone Rocha.

Η συλλογή με τα 58 κομμάτια, βρίσκεται πολύ κοντά στο DNA του Hwang και είναι γεμάτη από ανατρεπτικά αλλά και wearable κομμάτια που είναι σίγουρο πως θα κερδίζουν την καρδιά ακόμα και του πιο δύσκολου fashion crowd. “Οι ανθρωποι περιγράφουν την δημιουργική μου διαδικασία σαν ένα είδος αποδόμησης” είχε πει ο Hwang στις New York Times το 2019. “Αλλά στην πραγματικότητα αναδομώ, μου αρέσει να παίρνω κάτι που υπάρχει ήδη και να του δίνω νέο σχήμα και νόημα”.

Rokh H&M: Η νέα capsule collection επαναπροσδιορίζει τα neutrals-2
©H&M

Στην πραγματικότητα τίποτα σε αυτή την συλλογή δεν είναι όπως δείχνει. Υπάρχουν trench coats με layers που μπορούν να αποκαλυφθούν ή να κρυφτούν, ανάλογα με την επιθυμία. Ασύμμτερα LBD που μεταμορφώνονται από μίντι σε μίνι και δερμάτινα τζάκετ με μανίκια που αφαιρούνται και διαμορφώνονται έτσι κάπες.

Τα διακοσμητικά στοιχεία διατηρούνται στο ελάχιστο, σίγουρα όμως το double belt μοτίβο του Hwang παίζει σημαντικό ρόλο στην συλλογή, σμιλεύοντας από ένα παντελόνι μέχρι ένα ογκώδες παλτό. Θα βρείτε επίσης ασημί studs σε φορέματα και τζάκετ, που δίνουν μια ελαφρώς punk διάθεση που οριοθετούν τα κομμάτια από την quiet luxury κατηγορία.

Ενώ πολλοί σχεδιαστές θέλουν να βλέπουν τις δημιουργίες τους σε stars, ο Hwang επιμένει πως θέλει να τα βλέπει σε ανθρώπους στο δρόμο. “Μου αρέσει να βλέπω πώς οι άνθρωποι προσαρμόζουν τα ρούχα μου στο προσωπικό στυλ τους, όλοι φέρνουν κάτι διαφορετικό στο τραπέζι”, περιγράφει.

Rokh H&M: Η νέα capsule collection επαναπροσδιορίζει τα neutrals-3
©H&M
MHT