νέα-κυκλοφορία-valentino-x-birkenstock-90132
©GORUNWAY.COM

Ο ιταλικός οίκος Valentino έβαλε την υπογραφή του σε δύο σχέδια Birkenstock, δίνοντάς τους έναν αέρα πολυτέλειας και υψηλής αισθητικής. Συγκεκριμένα, το ένα είναι μαύρο με το λογότυπο Valentino από τη μία πλευρά και το άλλο χωρίς λογότυπο σε φωτεινό κόκκινο δέρμα και παρουσιάστηκαν συνδυασμένα με κάλτσες -για να γίνει σαφές ότι μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές- στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, στο αντρικό σόου του οίκου.

Νέα κυκλοφορία: Valentino x Birkenstock-1
©GORUNWAY.COM

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Pierpaolo Piccioli, ο οποίος τα σχεδίασε, είπε: «Επέλεξα να συνεργαστώ με το brand Birkenstock χάρη στην ‘καθολικότητά’ του. Εννοώ ότι ανεξάρτητα από τον συνδυασμό που θα επιλέξεις, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι, ποιο είναι φύλο σου, το κοινωνικό σου status, η ηλικία σου, το στυλ σου, ανεξάρτητα από το αν σ’ ενδιαφέρει η μόδα ή όχι, μπορείς να φορέσεις Βirkenstock. Τα Birkenstock μιλάνε μια παγκόσμια γλώσσα».

Νέα κυκλοφορία: Valentino x Birkenstock-2
©www.birkenstock.com

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα high fashion brand να υπογράφει «άσχημα» παπούτσια. Θυμόμαστε όλοι τη συνεργασία του Christopher Kane με τα Crocs, ενώ πρόσφατα η Vivienne Westwood ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει μια συλλογή σε συνεργασία με το brand Buffalo. Άλλωστε και τα Birkenstock ήρθαν στο προσκήνιο εφτά χρόνια πριν, όταν η Phoebe Philo τα χρησιμοποίησε σε σόου τoυ οίκου Celine.