τα-5-παπούτσια-που-μπορείτε-να-φορέσετε-260314
©Getty Images

Αν και είναι δεδομένο πως τόσο το βιογραφικό, όσο και ο χαρακτήρας, είναι τα δύο βασικά στοιχεία που κάνουν κάποιον να ξεχωρίζει σε μια συνέντευξη για δουλειά, τα ρούχα και η γενικότερη εικόνα που αφήνουμε στον χώρο δεν είναι αμελητέα. Από το styling, μέχρι το μακιγιάζ, είναι σημαντικό να αποτυπώνουμε το χαρακτήρα μας στην εξωτερική μας εμφάνιση, κάτι που θα βοηθήσει και εμάς να είμαστε ο εαυτός μας, αλλά και τους συνομιλήτες μας να μας κατανοήσουν καλύτερα.

Έχοντας βρει το κατάλληλο outfit λοιπόν, το μεγάλο ερώτημα είναι «τι παπούτσια φοράμε». Κομψά αλλά και άνετα, τα παπούτσια που θα επιλέγαμε σε ένα job interview θα έπρεπε να είναι τόσο πρακτικά, όσο και μοντέρνα, ώστε να «σφραγίσουν» την εικόνα μας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι φλατ loafers, είτε για pointy heels που είναι all time classic, σημασία έχει να αισθανόμαστε ευελιξία μέσα σε αυτά και φυσικά αυτοπεποίθηση.

Ανάλογα με τη φύση της δουλειάς, αλλά και τη συνέντευξη που θα πραγματοποιήσετε, μπορείτε να κινηθείτε από πιο κλασικές μέχρι πιο updated επιλογές. Αν, για παράδειγμα, σκοπός είναι να είστε safe, ένα ζευγάρι μπαλαρίνες (pointy για έξτρα δόσεις elegance) είναι ιδανικό. Αν αναζητάτε κάτι πιο σύγχρονο και statement, τα loafers είναι η τέλεια πρόταση, καθώς είναι και άνετα και trending.

Για τις λάτρεις του κλασικού ωστόσο, υπάρχουν πάντα και οι γόβες, ένα κομμάτι που διαχρονικά αναβαθμίζει τα office σύνολα. Στην ίδια γραμμή, αλλά λίγο πιο updated, βρίσκονται και τα στιλάτα Mary Janes, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε τόσο με tailored pants όσο και με μίντι φούστες για να κάνετε τη διαφορά.

Ankle boots

Τα 5 παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε job interview-1
©The Row

Ankle boots, The Row

Loafers

Τα 5 παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε job interview-2
©Bottega Veneta

Loafers, Bottega Veneta

Μπαλαρίνες

Τα 5 παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε job interview-3
©Jimmy Choo

Μπαλαρίνες με μύτη, Jimmy Choo

Mary Janes

Τα 5 παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε job interview-4
©Tsakiris Mallas

Mary Janes, Tsakiris Mallas

Pointy heels

Τα 5 παπούτσια που μπορείτε να φορέσετε σε κάθε job interview-5
©Valentino Garavani

Γόβες, Valentino Garavani

Διαβάστε επίσης | Τι θα φορέσετε τον Φεβρουάριο: 7 styling tricks που θα δοκιμάσουμε

MHT