το-ιδανικό-πανωφόρι-για-κάθε-σωματότυ-196103
©George Angelis/Shot by Gio

Έχουμε μελετήσει ήδη όλες τις τάσεις στα πανωφόρια από τα catwalks για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2021, όπως και τα street style trends που σχεδιάζουμε να υιοθετήσουμε τους επόμενους μήνες. Όταν πρόκειται όμως για ένα fashion essential της γκαρνταρόμπας όπως το παλτό, το πιο σημαντικό είναι να ανακαλύψουμε αυτό το κομμάτι που θα ταιριάζει στο σωματότυπό μας και θα αναδεικνύει τα πιο δυνατά μας σημεία. Φυσικά πρέπει να ταιριάζει με το προσωπικό μας στυλ και να δένει με τα ρούχα και αξεσουάρ που μας ακολουθούν στην καθημερινότητα. Υπάρχουν πολλά τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε για να βρείτε το ιδανικό πανωφόρι για τη γραμμή σας. Ο οδηγός της Vogue θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τον σωματότυπό σας και να επιλέξετε το κατάλληλο παλτό.

Το ιδανικό πανωφόρι για κάθε σωματότυπο-1
©Getty Images

Αν έχετε ορθογώνιο σωματότυπο

Αυτός ο σωματότυπος δεν έχει καμπύλες, οπότε είναι καλύτερο να εστιάσετε σε oversized πανωφόρια με masculine αναφορές ή σε παλτό σε Α γραμμή και μη φοβάστε να πειραματιστείτε με έντονα χρώματα.

Το ιδανικό πανωφόρι για κάθε σωματότυπο-2
©Getty Images

Αν έχετε σωματότυπο κλεψύδρα

Αυτός ο σωματότυπος χρειάζεται ένα παλτό με πιο ανάλαφρο ύφασμα που θα τονίζει τη σιλουέτα σας με μια ζώνη και θα δημιουργεί μια πιο θηλυκή εμφάνιση.

Το ιδανικό πανωφόρι για κάθε σωματότυπο-3
©Getty Images

Αν έχετε σωματότυπο μήλο

Αυτό το σώμα χρειάζεται ένα παλτό σε ίσια γραμμή, όχι ιδιαίτερα στενό στο επάνω μέρος, που δημιουργεί την αίσθηση μιας πιο ενιαίας γραμμής από πάνω μέχρι κάτω.

Το ιδανικό πανωφόρι για κάθε σωματότυπο-4
©Getty Images

Αν έχετε σωματότυπο αχλάδι

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να δώσετε έμφαση στην περιοχή της πλάτης, επιλέγοντας ένα παλτό με βάτες ή τετραγωνισμένος ώμους ή και με έντονο γιακά. Αυτό το πανωφόρι θα δημιουργήσει μια πιο αρμονική γραμμή, εστιάζοντας στο πάνω μέρος.

Το ιδανικό πανωφόρι για κάθε σωματότυπο-5
©Getty Images

 Αν έχετε petite σωματότυπο

Σε αυτή την περίπτωση αποφύγετε τα παλτό με έντονους ώμους ή τα υπερβολικά oversized πανωφόρια και προτιμήστε κομμάτια σε πιο στενή γραμμή ειδικά στο επάνω μέρος του σώματος.

Διαβάστε επίσης | Πόντσο και κάπες: Ο πιο εύκολος τρόπος να δώσετε twist στα fall looks σας

MHT