καπιτονέ-παλτό-το-ιδανικό-πανωφόρι-γι-191273
©Getty Images

Σίγουρα, ο βασικότερος λόγος που αγαπάμε τόσο τα fluffy καπιτονέ παλτό είναι ότι έχουν την αίσθηση μιας γλυκιάς αγκαλιάς. Η επιτομή της άνεσης σε συνδυασμό με την κομψότητα, τα quilted παλτό αναμένεται να γίνουν οι δυνατότεροι σύμμαχοί μας στα πρώτα κρύα του φθινοπώρου, αυτές τις μέρες που η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας απαιτεί κάτι ζεστό και cozy. Το πρωί όταν έχουμε να πάμε στο γραφείο, αλλά και το βράδυ για κάποιο dinner, τα καπιτονέ πανωφόρια αποτελούν την πιο στρατηγική επιλογή που μπορούμε να κάνουμε για να είμαστε casual και ταυτοχρόνως chic με ένα statement κομμάτι. Σε παστέλ αποχρώσεις, με μακρύ γιακά, κοντά που κολακεύουν τη μέση ή πιο μακρυά που δίνουν ύψος, υπάρχουν επιλογές για όλα τα στιλ και τους σωματότυπους και φυσικά αυτό αποδεικνύεται τόσο από το street style, όσο και από τις πασαρέλες.

Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-1
©Pixelformula

Ο Raf Simons, που ταυτόχρονα με την ηχηρή του συνεργασία στον οίκο Prada με την Miuccia, συνεχίζει και την επιτυχημένη πορεία του δικού του brand, έχει ήδη δώσει τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης στα καπιτονέ παλτό, παρουσιάζοντας στη φθινοπωρινή συλλογή του quilted outwear σε φαρδιές oversized γραμμές και με χαρακτηριστικούς μυτερούς γιακάδες. Αντίστοιχα, στον ιταλικό οίκο Μax Mara, είδαμε πιο polished εκδοχές του συγκεκριμένου πανωφοριού με κάποια σχέδια να θυμίζουν κάπες και κάποια άλλα να δένουν με λεπτές ζώνες στη μέση, τονίζοντας τη γυναικεία σιλουέτα. Τα χρώματα ικανοποιούν μεγάλο μέρος της χρωματικής παλέτας, τείνοντας ωστόσο πως τις πιο σκουρόχρωμες αποχρώσεις, όπως καφέ, χακί και καμιλό.

Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-2
©Pixelformula

Στο street style είδαμε πιο fancy εκδοχές καπιτονέ παλτό σε χρώματα όπως κίτρινο και μπλε, αλλά και με prints. Τα κομμάτια με το οποία συνδυάστηκαν ήταν κυρίως comfort chic ύφους με girly αλλά και πιο ανδρόγυνα στοιχεία. Μίντι φορέματα, τζιν παντελόνια και ριχτές παντελόνες είναι ιδανικές επιλογές για να φορέσετε μέσα από το απαλό quilted παλτό σας και σίγουρα πρόκειται για σύνολα που θα σας δικαιώσουν στιλιστικά όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Αν ακόμη λοιπόν δεν αποφασίσατε σε τι στιλ θέλετε να καταλήξετε, οι παρακάτω street style εμφανίσεις θα σας βοηθήσουν:

Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-3
©Getty Images
Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-4
©Getty Images
Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-5
©Getty Images
Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-6
©Getty Images
Καπιτονέ παλτό: Το ιδανικό πανωφόρι για τα πρώτα κρύα-7
©Getty Images

Originally published on vogue.it

Διαβάστε επίσης | Σε αυτές τις 4 φθινοπωρινές τάσεις επενδύουμε τώρα

MHT