το-πανωφόρι-του-φθινοπώρου-σε-πρώτη-πρ-282350
©Getty Images

Η αισθητική της ήσυχης πολυτέλειας συνεχίζεται και το φθινόπωρο 2023, οδηγώντας μας στο tailoring και στα classic pieces. Ένα από αυτά είναι το παλτό που φαίνεται πως θα ορίσει το στυλ της επόμενης σεζόν, συγκεντρώνοντας όλα τα χαρακτηριστικά για να αιχμαλωτίσει τα φώτα. Τα catwalks της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24, ανέδειξαν το μαύρο παλτό με την γραμμή της κλεψύδρας στο απόλυτο power item.

Το hourglass παλτό

Το παλτό με σιλουέτα-κλεψύδρα, είναι sharp, με έντονους ώμους και στενή μέση, tailored γραμμή και μήκος λίγο πάνω από τους αστραγάλους, καλύπτοντας στην ουσία όλη την φιγούρα και δημιουργώντας ένα dramatic look.

Το πανωφόρι του φθινοπώρου σε πρώτη προβολή-1
©Getty Images

Στην συλλογή του οίκου Dolce & Gabbana για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24, έμοιαζε με γλυπτό, σμιλεύοντας το σώμα και αποτελώντας μια chic και glamorous προσθήκη για την γκαρνταρόμπα.

Το πανωφόρι του φθινοπώρου σε πρώτη προβολή-2
©Givenchy

Ο οίκος Givenchy πρότεινε επίσης ένα παλτό-κλεψύδρα, σε oversized γραμμή αλλά πιο στενό στη μέση κολακεύοντας την σιλουέτα.

Αυτό το παλτό μπορεί να θεωρείται η σούπερ fall 2023 τάση, στην ουσία όμως αποτελεί και μια διαχρονική επένδυση που έχει πάντα θέση στην γκαρνταρόμπα. Αποτυπώνει το γενικότερο mood της επόμενης σεζόν για real-life outfits, που δεν κινούνται με γνώμονα την υπερβολή αλλά την λειτουργικότητα. Κομμάτια από ποιοτικά υφάσματα και με την τέλεια εφαρμογή που θα αντέξουν για πάντα στο χρόνο. Το μαύρο παλτό είναι το πανωφόρι που θα φορέσετε non-stop στο γραφείο, αλλά και τις glamorous στιγμές, πάνω από φορέματα και κοστούμια, με γόβες και Mary-Janes αλλά και θηλυκές knee-high boots. Έχει όμως την δύναμη να αναβαθμίσει ακόμα και το πιο απλό τζιν παντελόνι.

Καθώς διαμορφώνουμε μια πρώτη shopping list της νέας σεζόν κρατάμε σημειώσεις με όλα αυτά τα trends που έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή μας και το hourglass μαύρο παλτό αποτελεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, γύρω από το οποίο θα χτίσουμε την φθινοπωρινή capsule γκαρνταρόμπα.

Διαβάστε επίσης | Parisian Style: Τα 5 καλοκαιρινά φορέματα που φορούν όλες οι Γαλλίδες

MHT