το-hush-cut-είναι-το-κούρεμα-του-φθινοπώρου-282284
©stef.williams/Instagram

Η επιστροφή από τις διακοπές θα μας βρει με ένα νέο κούρεμα, που ήδη αρχίζει να γίνεται τάση και ανεβαίνει διαρκώς στις διαδικτυακές αναζητήσεις. Πρόκειται για το Hush cut, με έμπνευση από την Κορέα, που θεωρείται σούπερ ανάλαφρο και ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου, συγκεντρώνοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του ιδανικού κουρέματος.

Το νέο κούρεμα

Ανεξάρτητα από το μήκος του, το Hush cut έχει layers που πλαισιώνουν το πρόσωπο και μια διακριτική φράντζα που τονίζει τα χαρακτηριστικά. Κατανέμει σωστά τον όγκο στα μαλλιά και χαρίζει μια ανάλαφρη κίνηση. Το Hush cut μπορεί να έχει φιλαρίσματα, δεν θυμίζει όμως τα κουρέματα των 00s, καθώς τα layers είναι πιο soft και με σχήμα.

View this post on Instagram

A post shared by The Hair Bros (@thehairbros)

 Πώς θα πετύχετε το hush cut;

Αρχικά θα πρέπει να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας και να μην πειραματιστείτε μόνες σας μπροστά στον καθρέπτη. Οι hairstylists για να πετύχουν αυτό το ανάλαφρο αποτέλεσμα στα layers χρησιμοποιούν ξυράφι αντί για ψαλίδι, ώστε να μην βαραίνουν τα μαλλιά. Αν έχετε ίσια μαλλιά μπορείτε να τολμήσετε και λίγο πιο κοντά και έντονα layers ώστε να διακρίνονται περισσότερο. Αν όμως τα φυσικά μαλλιά σας είναι σγουρά, θα πρέπει να προτιμήσετε πιο μακριά layers για να μην μαζεύουν προς τα πάνω μόλις στεγνώνουν. Γι’ αυτό και είναι καλύτερο να εμπνευστείτε από κουρέματα ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, ώστε να έχετε μια εικόνα από το τελικό εφέ, πριν τολμήσετε αυτό το haircut.

Το Hush cut είναι το κούρεμα του φθινοπώρου-1
©justinesoranzo/Instagram

“Στα λεπτά μαλλιά ίσως κόψουμε λιγότερα φιλαρίσματα, ενώ σε wavy συνήθως υπερβάλλουμε παραπάνω”, εξηγούν οι hairstylists και founders του The Hair Bros Sean Paul Nother και Nick Latham. Η συμβουλή είναι να αναζητήσετε αυτό το χαρακτηριστικό του προσώπου που θέλετε να τονίσετε και στη συνέχεια να κόψετε layers γύρω από αυτή την περιοχή, για παράδειγμα γύρω από τα ζυγωματικά σας.

Ένας ακόμα λόγος που το hush cut θα γίνει τόσο δημοφιλές, είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται ιδιαίτερο styling ή συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο. Αρκεί να έχετε καλά ενυδατωμένα μαλλιά ώστε οι άκρες τους να δείχνουν περιποιημένες.

Διαβάστε επίσης | 5 beach hairstyles για τις ημέρες των διακοπών