λέμε-αντίο-στο-styling-τα-μαλλιά-που-στεγνών-265389
©Getty Images

Το show του οίκου Miu Miu στην Εβδομάδα Μόδας Παρισιού, κέντρισε το ενδιαφέρον μας για πολλούς λόγους. Αρχικά για τα crystal panties που αντικατέστησαν τα παντελόνια, αλλά και για τα ανεπιτήδευτα μαλλιά των μοντέλων, που απλά μας υπενθύμισαν πως το φριζάρισμα είναι πολύ φυσικό και δεν χρειάζεται πάντα να καμουφλάρεται. Αυτό το look αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τη γενικότερη στροφή του κόσμου της μόδας προς τη natural ομορφιά, απενοχοποιώντας τα frizzy hair, τους μαύρους κύκλους, τα σημάδια της ακμής.

Λέμε αντίο στο styling: Τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά είναι η τάση τώρα-1
©Acielle/Style du Monde

Το hair positivity κίνημα γίνεται όλο και πιο έντονο τις τελευταίες σεζόν. Φριζαρισμένα μαλλιά, messy, γκρίζα μαλλιά, μας δείχνουν πως το πιο βασικό μυστικό ομορφιάς είναι να αγαπήσουμε αληθινά τον εαυτό μας, να αποδεχτούμε τις bad hair days μας και όλα όσα δεν συμβαδίζουν με τα ξεπερασμένα πλέον πρότυπα.

Φυσικά δεν υπάρχει κανόνας που επιβάλλει να αφήσετε στην άκρη το ισιωτικό και όλα τα εργαλεία styling, αν αγαπάτε τα ολόισια μαλλιά. Το μήνυμα που γεννάται είναι πως πρέπει απλά να ακούτε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας.

Λέμε αντίο στο styling: Τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά είναι η τάση τώρα-2
©Getty Images

Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσετε πως τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά χρειάζονται επίσης φροντίδα. Το φριζάρισμα συνήθως αποτελεί ένδειξη πως τα μαλλιά σας είναι αφυδατωμένα και έχουν ανάγκη από έξτρα ενυδάτωση με έλαια και μάσκες. Για να αποφύγετε το φλατ εφέ, μετά το λούσιμο μπορείτε απλά να στεγνώσετε τις ρίζες των μαλλιών με το σεσουάρ, ανασηκώνοντάς τες ελαφρώς με τα δάχτυλα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε λίγο όγκο και τα μαλλιά έχουν φυσική κίνηση.

Λέμε αντίο στο styling: Τα μαλλιά που στεγνώνουν φυσικά είναι η τάση τώρα-3
©Getty Images

Οι hair experts βέβαια προειδοποιούν πως αφήνοντας τα μαλλιά βρεγμένα, επιτρέπουμε στην υγρασία να περνά στην ίνα της τρίχας, απορροφώντας έτσι παραπάνω νερό, με αποτέλεσμα να προκαλείται φθορά. Η υγρασία μπορεί να τα βλάψει περισσότερο από την θερμότητα, οπότε το πιο βασικό είναι να βρείτε τον τρόπο να φροντίζετε τα μαλλιά σας με βάση τις ανάγκες τους ώστε να διατηρούνται δυνατά.

Διαβάστε επίσης | 10 αρωματικά κεριά για να υποδεχτείτε την άνοιξη στο σπίτι

MHT