vogue-greece-μαΐου-η-χάρις-αλεξίου-και-ο-γιος-της-270626

Η εμπειρία της μητρότητας είναι πάντα το ίδιο δυνατή και μοναδική, με όποιον τρόπο και αν γίνεται πραγματικότητα. Αυτές τις πολλές πτυχές της μητρότητας εξερευνά η Vogue Greece Μαΐου που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 29 Απριλίου με την Καθημερινή. Στο εξώφυλλο η κορυφαία καλλιτέχνις Χάρις Αλεξίου σε μια από τις σπάνιες φορές που συστήνεται στο κοινό στο ρόλο της μητέρας, έχοντας στο πλευρό της το γιο της Μάνο Θεοφίλου. Μαζί μιλούν για την τρυφερή σχέση που ανέπτυξαν όλα αυτά τα χρόνια που συνυπάρχουν, το δώρο της υιοθεσίας και για τον αναπόφευκτο και τόσο ιδιαίτερο δέσιμο μητέρας-παιδιού. “Όταν μια γυναίκα θέλει να γίνει μάνα και δεν το βάζει κάτω, γίνεται. Τώρα πια, ευτυχώς, υπάρχουν όλες αυτές οι μέθοδοι, η επιστήμη έχει προχωρήσει. Εγώ μένω στο μεταφυσικό κομμάτι. Μπήκε τόσο φως στη ζωή μου με τον ερχομό του γιου μου, που το θεωρώ σαν ένα μικρό θαύμα που προκάλεσε η επιθυμία μου. Πιστεύω ότι κακώς τα παιδιά δεν πάνε πιο εύκολα σε γονείς. Μιλάω για το θέμα της υιοθεσίας. Ναι, πρέπει να επιλέξουμε τους ανθρώπους που είναι κατάλληλοι για γονείς. Αλλά τα παιδιά, και από την κοιλιά σου να τα βγάλεις, αν δεν είσαι καλός γονιός, δεν θα είναι χαρούμενα. Το παιδί χρειάζεται να είναι δίπλα σε γονιούς. Σε σωστούς γονιούς. Κανείς όμως δεν ξέρει πόσα λάθη θα κάνει στην πορεία. Ο γιος μου υπήρξε πολύ τυχερός στην απόφασή του να έρθει σ’ εμένα. Έτσι πιστεύω.”, δηλώνει η Χάρις Αλεξίου.

Η Vogue Greece Μαΐου συναντά προσωπικότητες που επέλεξαν να βιώσουν τη μητρότητα βγαίνοντας από τα συνηθισμένα καλούπια. Μητέρες που έφεραν μόνες στον κόσμο ένα παιδί μέσω δότη, γυναίκες που προχώρησαν σε κρυοσυντήρηση ωαρίων αποφασίζοντας να προγραμματίσουν οι ίδιες τη ζωή τους , γυναίκες που αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της κοινωνίας ως ομόφυλοι γονείς, αλλά και γυναίκες που δεν έβαλαν ποτέ τη μητρότητα στη λίστα με τα όνειρά τους διεκδικώντας τον χώρο τους. Όλες τους μίλησαν στη Vogue για την δική τους ξεχωριστή διαδρομή, τις προκλήσεις, τα ταμπού που επιτέλους σπάνε.

Vogue Greece Μαΐου: Η Χάρις Αλεξίου και ο γιος της Μάνος Θεοφίλου στην πιο τρυφερή φωτογράφιση-1

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη, μια γυναίκα που επέλεξε να μην γίνει μητέρα, μιλά στο τεύχος Μαΐου για το νέο της βιβλίο Εργαζόμενο αγόρι, το ρόλο της γυναίκας σήμερα και την κοινωνική υποχρέωση να φέρει στον κόσμο ένα παιδί, ανοίγοντας μια μεγάλη συζήτηση.

Τέλος ο creative director του οίκου Courrèges Nicolas Di Felice, έχοντας πια συμπληρώσει δυο χρόνια σε αυτό το ρόλο, μιλά για την πρόκληση που έκρυβε αυτή η θέση αλλά και για τον θρύλο André Courrèges. “Όλα όσα έκανε ο André Courrèges δεν αφορούσαν τη μόδα που αλλάζει κάθε έξι μήνες. Οι προτάσεις του ήταν κατά κάποιο τρόπο το μέσον για βελτίωση, όχι μόνο της εικόνας αλλά και του τρόπου σκέψης μας. Όλοι θεωρούν μεγαλύτερο επίτευγμά του τη φουτουριστική μόδα. Σίγουρα ήταν ένα κομμάτι του παζλ, όμως τον χαρακτήριζαν και πολλά άλλα πέραν της εμμονής του με την τεχνολογία”.

Μην χάσετε τη Vogue Greece Μαΐου που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 29 Απριλίου με την Καθημερινή.

MHT