vogue-ukraine-και-vogue-singapore-ενώνουν-τις-δυνάμεις-τους-γι-216343
©Anna October

Η σχέση της Vogue Singapore με το metaverse δεν σταματά να εξελίσσεται. Μέχρι τώρα έχει κυκλοφορήσει ήδη το September issue με digital-only εξώφυλλα διαθέσιμα σαν NFT, ενώ πιο πρόσφατα συνεργάστηκε με την multi-media καλλιτέχνιδα Luna Ikuta στην limited edition NFT σειρά “12 Months of Afterlife”.

Δεν είναι μυστικό πως το metaverse έχει αποδείξει πως αποτελεί έναν χώρο με απεριόριστες δυνατότητες. Αυτή την φορά χρησιμοποιείται με στόχο να προσφέρει βοήθεια σε ένα διεθνές επίπεδο. Το project “Fashion for Peace’ από την Vogue Ukraine και την Vogue Singapore, είναι μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με έξι designers και καλλιτέχνες, με αφορμή την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι συνάδελφοί μας από την Vogue Ukraine μοιράστηκαν με όλες τις Vogue τις στιγμές από τις πρώτες ημέρες του πολέμου. “Δεν φανταζόμουν ποτέ πως ένα site περιοδικού μόδας θα έπαιρνε αυτή την τροπή, αλλά αυτή είναι η νέα πραγματικότητα. Αντί για trends κσι συνεντεύξεις, γράφουμε για το πώς θα κλείσει μια πληγή και πώς θα βοηθήσουμε τον ουκρανικό στρατό”, μοιράζεται η Culture Editor της Vogue Ukraine Daria Slobodyanik.

Σε μια χρονική στιγμή που η μόδα και η τέχνη μοιάζουν κάπως χωρίς νόημα, πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν ένας παράγοντας αλλαγής; Η Vogue Ukraine και η Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους με Ουκρανούς καλλιτέχνες αλλά και creatives που ζουν στην Ουκρανία, όπως οι Anna October, Anton Belinskiy, DressX, Gunia Project, Ienki Ienki και Gudu, συγκεντρώνοντας funds για ανθρωπιστική βοήθεια.

Αυτή η ειδική συνεργασία περιλαμβάνει έργα τέχνης, σκίτσα και φωτογραφίες που θα πωληθούν στην πλατφόρμα OpenSea. Κάθε NFT θα είναι διαθέσιμο σε 50 εκδόσεις στην τιμή των 0,5 ETH, από την Τρίτη 15 Μαρτίου. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children Ukraine. Με τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα να βρίσκονται υπό την απειλή του πολέμου, τα κρυπτονομίσματα θεωρούνται το πιο χρήσιμο μέσο αυτή την στιγμή. Χάρη στην δύναμη των ισχυρών συμβολαίων που συνδέονται με τα NFTs, διασφαλίζεται πως τα δικαιώματα από κάθε δευτερεύουσα πώληση δίνονται απευθείας στον φιλανθρωπικό οργανισμό.

Η Vogue μίλησε με τους έξι creatives για το πώς οι αναγνώστες της Vogue μπορούν να βοηθήσουν, κόβοντας το πρώτο τους NFT, αλλά και τι ελπίζουν οι ίδιοι να καταφέρουν μέσα από αυτή την συνεργασία.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-1
©Anna October

Anna October

Το πιο πιθανό είναι πως γνωρίζετε ήδη τις romantic και feminine δημιουργίες της Anna October. Από το 2010 που εμφανίστηκε το brand έγινε συνώνυμο με τις γυναίκες που ξεπερνούν τα όριά τους.”Ως γυναίκα πάντα εμπνεόμουν από την ευελιξία των γυναικών της Ουκρανίας, που τρέχουν τις δικές τους επιχειρήσεις, είναι το επίκεντρο της οικογένειας και χτίζουν το μέλλον της χώρας τους ταυτόχρονα”, εξηγεί η ίδια. Τα έργα που επέλεξε γι’ αυτό το project δείχνουν πως η φιλοσοφία της Anna October συνδέεται με την κουλτούρα και την κληρονομιά της Ουκρανίας. Οι παπαρούνες είναι σύμβολο ομορφιάς και νιότης που συμβαδίζουν με το DNA του brand. Βρείτε εδώ το έργο της Anna October.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-2
©Ienki Ienki

Ienki Ienki

Όσοι είναι ήδη εξοικειωμένοι με την δουλειά του Dima Ievenko, γνωρίζουν πως το outerwear label του Ienki Ienki που ίδρυσε το 2016, σύντομα κατέκτησε τις celebrities. Οι Emily Ratajkowski και Irina Shayk φορούν ήδη τα puffer μπουφάν του brand. Η πιο iconic στιγμή του σχεδιαστή όμως είναι όταν η ομάδα Ανταρκτικής της Ουκρανίας φόρεσε σε αποστολή τα jacket του Ienki Ienki. Τα μπουφάν διευκολύνουν τα μέλη της αποστολής να συνεχίζουν την επιστημονική έρευνά τους, χωρίς να επηρεάζονται από το κρύο. Η φωτογράφιση “Antarctic Expedition” πραγματοποιήθηκε από την Sasha Maslov. Ανακαλύψτε τη εδώ και ενισχύστε το έργο του Save The Children Ukraine.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-3
©Anton Belinskiy

Anton Belinskiy

Ο Anton Belinskiy ισορροπεί ανάμεσα στο wearable και το avant-garde από το ντεμπούτο του. Μπορεί ο Belinskiy να μην είναι Ουκρανός, είναι όμως ένας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Ουκρανία. Τα σχέδιά τους είναι μια μείξη από sportswear, σύγχρονο streetwear και Ουκρανικά στοιχεία της παράδοσης. Σε αυτό το artwork πρωταγωνιστεί ένας από τους digital χαρακτήρες της ομάδας του φορώντας ένα από τα σχέδιά του. “Προσευχηθείτε για ειρήνη και ζητήστε συγχώρεση από τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα γύρω σας. Επιτρέψτε στην κάθε μέρα να συμβαδίζει με την καρδιά σας, για να γεμίσετε αγάπη και συμπόνια”, είναι το μήνυμά του στους Vogue readers. Θα βρείτε εδώ το Man of the World.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-4
©Gunia Project

Gunia Project

Έχοντας συμπληρώσει μια δεκαετία στην βιομηχανία της μόδας, η Ουκρανή designer Natalya Kamenskaya και η art director Maria Gavrilyuk, ξεκίνησαν μαζί το Gunia Project. Το brand αναδεικνύει την κουλτούρα της Ουκρανίας, συνδυάζοντας σύγχρονο design και χειροποίητες τεχνικές από καλλιτέχνες της χώρας. Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους εμφανίζεται σε homeware, κοσμήματα και wearable υφάσματα. Όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση τώρα, οι Ουκρανοί δεν ήταν ποτέ τόσο ενωμένοι. Καταφέραμε να διατηρήσουμε ακόμα και το χιούμορ μας. Βρείτε τα έργα των Gunia Project εδώ.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-5
©Gudu

Gudu

H Gudu μούσα είναι επαναστάτρια, εκκεντρική, ακαταμάχητη. Τα σχέδιά του brand αντανακλούν αντανακλούν την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία. Το έργο Checkmate εκφράζει με το λευκό τις δυνάμεις του καλού που αντιτίθενται στο μαύρο που συμβολίζει τις δυνάμεις του κακού. Μπορείτε να βρείτε εδώ το Checkmate.

Vogue Ukraine και Vogue Singapore ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ενίσχυση της Ουκρανίας μέσα από exclusive NFTs-6
©Dress X

DressX

Όταν πρόκειται για τον κόσμο των NFT, η digital fashion retailer DressX βρισκόταν πάντα μπροστά από την εποχή της. Στο παρελθόν οι founders Daria Shapovalova και Natalia Modenova, είχαν ασχοληθεί με 12 NFT drops, ανάμεσά τους και μια συνεργασία του fashion designer Peter Dundas. Η τελευταία τους δημιουργία είναι ένα tulle dress σε συνδυασμό μπλε και χρυσό, εμπνευσμένο από την σημαία της Ουκρανίας. Ανακαλύψτε το Intergalactic Freedom Dress εδώ.

Originally published on Vogue.sg

MHT