weekly-edit-h-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδα-137856
©giphy.com

Παραγγείλαμε:

Ένα ανοιξιάτικο φόρεμα, περισσότερο ένα ανδρικό πουκάμισο που εξελίχτηκε σε φόρεμα, πιτζάμα-νυχτικό-ρόμπα, όσο ντεμοντέ αντέχουμε, με λευκές και κίτρινες ρίγες, ένα ρούχο-ρόλο, σαν αυτούς που σκηνοθετεί η Evi Grintela και μπορεί κανείς να παραγγείλει «αποκλειστικά» στο Νet-a-Porter, για να νιώσουμε ότι υπάρχει ένα ηλιόλουστο κομμάτι Ελλάδας που ταξιδεύει παντού. Όσες φορές έχω δοκιμάσει ρούχα της Ελληνίδας σχεδιάστριας στο ατελιέ της στην Αθήνα, μπαίνω σε ρόλο, δυναμικό και ανεξάρτητο, αισθάνομαι για κάποιο λόγο ασφαλής, χωρίς να φοράω ένα ρούχο που με καταπιέζει, με εξουσιάζει, με τρομοκρατεί. Μπορεί να έχει η μόδα αυτή τη δύναμη; Φυσικά, αρκεί να της το επιτρέψεις.  Το συγκεκριμένο φόρεμα λέγεται Iris, και στην περιγραφή του ρούχου, διαβάζουμε ότι «η Evi Grintela εργαζόταν σαν fashion editor προτού λανσάρει τη δική της επωνυμία, οπότε γνωρίζει τι πράγματα θέλουν να έχουν οι γυναίκες στη ντουλάπα τους.» Εμείς γνωριζόμαστε από τότε, από την απέναντι όχθη, από την εποχή των περιοδικών. Μια γυναίκα που γνωρίζει τη μόδα, από την καλή και την ανάποδη, μόδα αισιόδοξη, ριγέ, παγκόσμια, για πάντα καλοκαιρινή. Φορώντας την απέραντη λιακάδα.

Weekly Edit: H Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Νet-a-Porter | Evi Grintela

Κλείσαμε:

Ημερομηνίες για τη Μάνη. Ή το Ζαγόρι. Η «προπόνηση» με το ποδήλατο έχει ήδη ξεκινήσει. Slow travel και κάτι παραπάνω, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό. Προσωπικά θέλω να ανακαλύπτω καινούργια μέρη και να ξεπερνάω τα όρια μου, ειδικά αν μπορώ να συνδυάσω έναν νέο προορισμό με μια δραστηριότητα. Η εταιρία The Slow Cyclist (αγγλικό, δοκιμασμένο, βραβευμένο), αλλάζει τον ρυθμό της καθημερινότητας για να τον ανατρέψει. «Journeys to take time over» σαν motto, και το Traveler της Condé Nast, ανταποδίδει με τον τιμητικό τίτλο των «Top Travel Specialists για το 2019». Oι ίδιοι λένε ότι πηγαίνουν μόνο εκεί που ξέρουν. Οι επιλογές για την άνοιξη; Ζαγόρι και Μάνη, με το ποδήλατο. Και ανοιχτή καρδιά. Λίγες ημέρες εκτός. Σε χωριά, στη φύση, σε μονοπάτια, στην ιστορία. Η αποτοξίνωση (δεν) μπορεί να περιμένει.

Weekly Edit: H Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©shutterstock

Οργανώνουμε:

Ένα «test-drive» για να δοκιμάσουμε για πρώτη φορά «ηλεκτρικό» σερφ. Όταν είδα στο Ιnstagram, την fashion director της ουκρανικής έκδοσης της Vogue, Julie Pelipas, πάνω σε ηλεκτρική σανίδα του σερφ, κατάλαβα ότι θέλω κι εγώ να δαμάσω τα κύματα. Όλα είναι θέμα ισορροπίας και αυτοσυγκέντρωσης, με στιλ φυσικά, και νεοπρέν «στολή». Η ηλεκτρική σανίδα είναι σαν την κλασική, λίγο μικρότερη και πιο φαρδιά, μάλλον για να είναι αυτομάτως πιο σταθερή. Παντός καιρού. Στη θάλασσα, σε λίμνη, σε ποτάμι. Και έχει ενσωματωμένη μηχανή, που λειτουργεί με μπαταρία, άρα μπορείς να τιθασεύσεις τους αέρηδες, ακόμη κι αν δεν υπάρχουν, έχει, δεν έχει κύμα. Μαγικό; Τουλάχιστον. Οπότε μιλάμε για μια νέα γενιά σέρφερ, μάλλον για τεμπέληδες, όλων των ηλικιών, που μπορούν να αθληθούν ακόμη και με τα ρούχα, αφού δεν είναι δεδομένο καν ότι θα βραχείς. Αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται με πάθος σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, ηλιόλουστα, ειδυλλιακά. Όσοι το έχουν δοκιμάσει, λένε πως είναι σα να πετάς, χωρίς να φοβάσαι ότι θα πέσεις. Και επιπλέον, είναι σα να κάνεις διαλογισμό, ενώ παράλληλα γυμνάζεις τα πόδια σου και καθαρίζεις το μυαλό σου από σκέψεις. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Weekly Edit: H Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Forest Bakker /lightbroscreative.com /@lightbros

Είδαμε:

Το «Wonder Boy, Οlivier Rousteing, Ne Sous X», το πολυαναμενόμενο φιλμ, αφιερωμένο στο παιδί-θαύμα, ή πιο σωστά, το παιδί που κάνει θαύματα, ό,τι αγγίζει δεν γίνεται απλώς χρυσάφι, αλλά παγέτες, χάνδρες, κέντημα σε κίνηση. Το ντοκιμαντέρ, το έργο για τον Olivier Rousteing, την «ψυχή» του οίκου Balmain, του ανήσυχου καλλιτεχνικού διευθυντή του ιστορικού οίκου, σε προτρέπει να απομυθοποιήσεις, με την καλή έννοια, δημιουργίες-κινούμενα installations αλλά και τον φωτογενή πρωταγωνιστή του φιλμ. Ο Olivier Rousteing, εξηγεί σε πρώτο πρόσωπο, πως υιοθετήθηκε μωρό ακόμη για να μεγαλώσει χωρίς καν να γνωρίζει ποιοι είναι οι βιολογικοί του γονείς. Η Αnissa Bonnefont υπογράφει ένα έργο για τη μόδα πίσω από τη μόδα, και τον βασιλιά των social media που κατηγορούν συχνά για ναρκισσισμό. Το «Wonder Βoy» είναι τελικά το τρυφερό πορτρέτο ενός ανθρώπου που νομίζουμε όλοι ότι γνωρίζουμε για το ταλέντο του αλλά είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα, σαν τον Οlivier που ονειρευόταν μια μέρα να γίνει Balmain.

Weekly Edit: H Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©alba-films.com | Wonder Boy