weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-254130
©Phil Oh

Ξεχωρίσαμε:

Ένα φόρεμα από την συλλογή για τον Χειμώνα του 2023 από τον ιστορικό οίκο Dior που μοιάζει με έργο τέχνης, σα να το έχει ζωγραφίσει κάποιος καλλιτέχνης στο χέρι, κι εσύ καλείσαι να γίνεις ένας ζωντανός καμβάς. Κάπως έτσι «διαβάζω» το μπεζ φόρεμα από καμπαρντίνα που αγκαλιάζει τα γόνατα και φέρει το χαρακτηριστικό μοτίβο Jardin d’Hiver του Dior, με μία πιο ποιητική και εξωτική διάσταση. Και δεν είναι μόνο ότι έχεις εικόνα, ασπρόμαυρη ή έγχρωμη, του Monsieur Dior να ζει σε έναν κόσμο, ένα σπίτι, με αντίστοιχα εμμονικά μοτίβα στους τοίχους και παντού αλλά γιατί η ζωή είναι (πιο) ωραία όταν ζωγραφίζουμε με τα μάτια. Την καρδιά. Τις αναμνήσεις. Και ακόμη περισσότερο όταν τα ρούχα μας έχουν αυτή τη δυναμική, κι εμείς ερμηνεύουμε ρόλους ζωής, με τονισμένη μέση, τσέπες για τις στιγμές αμηχανίας, χρώματα για εκείνες τις ημέρες που ο ουρανός είναι μουντός.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Dior

Eίδαμε:

Ένα κόσμημα που θα το φοράμε από τώρα και τις επόμενες 365 ημέρες της καινούργιας χρονιάς. Γιατί όχι και αργότερα… Η Myrto Anastasopoulou σχεδίασε το γούρι για το 2023 με αφαίρεση και γεωμετρία. Σε δύο αποχρώσεις, ένα κίτρινο κι ένα παστέλ μπλε γκρι, για να μπορούμε να επιλέξουμε το συναίσθημα. Ένα ψάρι που φέρει τύχη, ως σύμβολο για την επιμονή, την αφοσίωση, το θάρρος, την αγάπη. Προσωπικά, και ως Ιχθείς στο ζώδιο, ανέκαθεν μου άρεσε να δημιουργώ συλλογές από ψάρια που ερχόντουσαν στη ζωή μου για να μου διδάξουν κάτι. Το γούρι της Ελληνίδας σχεδιάστριας γεννήθηκε από τα αρχαία μυθικά γιαπωνέζικα ψάρια Koi, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με τόλμη και αισιοδοξία, κόντρα στο ρεύμα, με ανοιχτή καρδιά. Και ζεν συμβολισμούς σαν ψίθυρους.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Myrto Anastasopoulou

Φανταστήκαμε:

Ένα αξεσουάρ που εισβάλλει ξαφνικά στη ντουλάπα μας για να πρωταγωνιστήσει σε μια μάλλον μονόχρωμη παλέτα. Η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα δεν έχουμε και πολλές επιλογές. Το μαύρο δέρμα είναι η εύκολη λύση. Αν όμως επιλέξει κανείς κάτι πιο «τολμηρό» από την Callista που μπορεί να φορεθεί και με μαύρο και με όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις που προτιμάμε στην καθημερινότητα μας, τότε θα δούμε αυτομάτως πως και η διάθεση αλλάζει. Γιατί ωραία και η «στολή» αλλά πόσο πιο όμορφα νιώθουμε όταν ξεχωρίζουμε από μικρές λεπτομέρειες, όταν επιτρέπουμε σε αναπάντεχες πινελιές να μας θυμίσουν ότι η ζωή είναι ωραία, τα έχουμε καταφέρει εξαιρετικά μέχρι τώρα, μπορούμε να έχουμε τα μυστικά μας μέσα στα αξεσουάρ που γίνονται προέκταση του χεριού μας, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Μια τσάντα αγκαλιά, μια τσάντα υπενθύμιση για τον απολογισμό της χρονιάς που φεύγει και αποχαιρετάμε με ευγνωμοσύνη.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Callista Crafts

Oνειρευτήκαμε:

Ένα έπιπλο που μπορεί να φιλοξενήσει δύο ή τρεις φίλους, εξαρτάται πάντοτε από το πως θα καθόμαστε. Αν θέλουμε να είμαστε αγκαλιά ή αν προτιμάμε να έχουμε στο σπίτι συχνά ανθρώπους που έχουν μάθει να μοιράζονται εμπειρίες, σοφία, γενναιοδωρία ψυχής. Ο Thierry Lemaire πάντως σχεδίασε για τον ιταλικό οίκο Fendi Casa (Άβαξ) τη συλλογή Gran Plie για να υπάρχει όλες τις ώρες της ημέρας η κατάλληλη σκηνοθεσία. Και ειδικά τα έπιπλα που έχουν τόσο αυστηρή δομή και δεν θυσιάζονται για το ντιζάιν τους, αντέχουν στον χρόνο, ενισχύουν την φιλοξενία, είναι φωτογενή και κλασικά μαζί, με ένα ίχνος μοντερνισμού που καθιερώνεται με τον καιρό. Στο σπίτι δεν θέλουμε τάσεις. Θέλουμε αφορμές για περισσότερες αγκαλιές. Με κλειστά ή ανοιχτά μάτια. Στα γαλλικά, στα ελληνικά, στα ιταλικά, στη γλώσσα του σώματος.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Avax
MHT