weekly-edit-η-vogue-επιλέγει-τα-καλύτερα-της-εβδομάδ-310536
©Getty Images

Eίδαμε:

Την απόλυτη τάση της εποχής που θέλει τις γυναίκες όλων των ηλικιών να είναι πιο ελεύθερες από ποτέ. Και τώρα που ο οίκος Missoni (Attica) αποκαλύπτει τη δική του ανάγνωση στη φιλοσοφία του «no pants» με εμμονικά εμπριμέ που συμφιλιώνονται, εμείς δεν έχουμε παρά να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε όσα ρούχα θέλουμε από τη γκαρνταρόμπα μας. Μου αρέσει η ιδέα να μπορώ να «συναρμολογήσω» ένα σύνολο, τη μέρα να είναι πιο αφαιρετικό, ή μάλλον τη νύχτα, να προσθέτεις ή και το αντίθετο, ανάλογα με τη διάθεση της στιγμής. Ειδικά ύστερα από έναν μονοχρωματικό χειμώνα, θέλεις να μπορείς να ξεσπάς με κομμάτια που μπορούν να αφηγηθούν ιστορίες. Ο ουρανός ήταν μουντός, συννεφιασμένος, και ξαφνικά, μια μέρα ξύπνησα, ο ορίζοντας ήταν ανοιχτός για να εμφανιστεί μετά από καιρό ένα ουράνιο τόξο. Ασπρόμαυρο σχεδόν, με κάτι κίτρινες, γαλάζιες και ροζ πινελιές. Έτρεξα μακριά για να το κυνηγήσω.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-1
©Missoni

Κρατήσαμε:

Ένα αξεσουάρ που είναι τόσο γεωμετρικό, όσο και τα σχήματα που φτιάχναμε στα μαθητικά τετράδια και βιβλία. Μικρά και μεγάλα, γενναιόδωρα, επαναλαμβανόμενα, με μολύβι, μαύρο στυλό, μαρκαδόρους. Και τώρα που μπορούμε να κρεμάσουμε από τον ώμο μας ή και διαγώνια, την Max Mara τσάντα σε σχήμα κύβου, μας αρέσει η ιδέα ότι καμία δεν μπορεί να είναι ακριβώς ίδια με την άλλη, γι’αυτό και κρύβει τον δικό της μυστικό, μαγικό αριθμό. Σε μια εποχή που όλα μοιάζουν ίδια, σα να έχουν βγει από φωτοτυπικό μηχάνημα, χαίρεσαι και απολαμβάνεις δερμάτινα αντικείμενα που μοιάζουν να φτιάχτηκαν ειδικά για σένα, την καθημερινότητα σου, τη συλλογή σου, εκείνες τις ημέρες και τις νύχτες που θέλεις να κουβαλάς μαζί σου μόνο τα απαραίτητα. Μια κάρτα, έναν χάρτη, μια πυξίδα και κλειδιά. Κι ένα μολύβι με χαρτί για τον επόμενο κύβο με αριθμούς που ανοιγοκλείνει για να αποκαλύψει μηνύματα.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-2
©Max Mara

Ξεχωρίσαμε:

Ένα κόσμημα που φοριέται στον λαιμό μας σαν …τατουάζ. Από παιδί θυμάμαι να ερωτεύομαι τα κοσμήματα της μαμάς και της αδερφής μου που μπορούσαν να γίνουν ένα με το δέρμα. Και κάπως έτσι είδα ένα κόσμημα με την υπογραφή της Μyrto Anastasopoulou για ένα διαφορετικό κολιέ στη λογική του Lariat με διαμάντια για να μπορεί να φορεθεί με λευκό πουκάμισο, το Μικρό Μαύρο Φόρεμα, τη «στολή» της άνοιξης που ορίζει κάθε γυναίκα για τον εαυτό της. Μονόχρωμη, εμπριμέ, δεν έχει σημασία. Και έχει ενδιαφέρον να μπορείς να συνδυάσεις λεπτεπίλεπτα, σχεδόν αόρατα κοσμήματα που δεν διεκδικούν την αποκλειστικότητα, για να μπορείς να πεις μια ιστορία μέσα σε μια άλλη ιστορία. Η μία θα φωτίζει και θα συμπληρώνει την άλλη. Οι μέρες και οι νύχτες μεγαλώνουν, ο ήλιος μπαίνει παντού, στην καρδιά μας κυρίως. Και στο βλέμμα που αλλάζει και γίνεται όλο και λιγότερο υγρό, ακόμη θολό.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-3
©Myrto Anastasopoulou

Φανταστήκαμε:

Ένα διαφορετικό καλοκαίρι. Μια άνοιξη που θυμίζει καλοκαίρι. Μπερδευτήκατε; Δεν πειράζει. Ας είμαστε ασορτί με τον καιρό. Χωρίς τέσσερις εποχές, και με τη μουσική να μπερδεύεται με χρώματα και συναισθήματα του χθες, είδαμε τις κλασικές καρέκλες των Charles and Ray Eames (Deloudis) από μια άλλη εποχή, αγαπημένες δεκαετίες του παρελθόντος, στη ζωή του σήμερα. Με σημεία αναφοράς την αρχιτεκτονική του Πύργου του Eiffel, στην καρέκλα DSR, που δεν σχεδιάστηκε ποτέ για να είναι μόνο της. Θέλει να απολαμβάνει την παρέα μας, να ακούει φωνές και γέλια, να βγαίνει εκτός κάδρου, στη φύση, να σταματάει τον χρόνο, να παίζει με διαφορετικές αποχρώσεις, να μας προσκαλεί σε ένα ατελείωτο πικνίκ. Νοσταλγικό; Όχι απαραίτητα. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσουμε να τρέχουμε στον ρυθμό μέχρι να σταματήσει η μουσική και να βρούμε την τελευταία διάθεσιμη Μουσική Καρέκλα.

Weekly Edit: Η Vogue επιλέγει τα καλύτερα της εβδομάδας-4
©Deloudis