Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη διαχρονική γοητεία της μπύρας Peroni και των Σπετσών; Κανείς είναι η απάντηση. Η κλασική ξανθιά Lager της Ιταλίας, που παρασκευάζεται με την ίδια τεχνική από το 1846 μέχρι σήμερα, μας κάλεσε να ζήσουμε την κάθε στιγμή με ιταλικό στυλ, ταξιδεύοντας μας στο πιο αναζωογονητικό νησί του Αργοσαρωνικού.
Η πρόκληση ήταν να αφεθούμε για ένα διήμερο στην παρεΐστικη, καλοκαιρινή, ανάλαφρη ατμόσφαιρα που έτσι κι αλλιώς είναι σύμφυτη με τη φιλοσοφία της ιταλικής μπύρας. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και καμία μεγάλη πρόκληση, αλλά γνήσια ευχαρίστηση. Μια από τις ωραιότερες βίλες του νησιού μεταμορφώθηκε σε Villa Peroni, προσκαλώντας τη Vogue Greece και μερικούς από τους πιο κουλ εκπροσώπους της νέας γενιάς (Αγησίλαος Μικελάτος, Γκάια Μερκούρη, Σάντυ Χατζηϊωάννου, Ραφαήλ Καρυωτάκη, Γιολάντα Καλογεροπούλου και Γεωργία Ξηρού) να ζήσουν κάτι από την ατμόσφαιρα των καλοκαιριών στην ιταλική ριβιέρα, συντροφιά με την διάσημη φινετσάτη Lager.
Η μέρα στη Villa Peroni κυλούσε άκρως απολαυστικά, με τις νόστιμες δημιουργίες του ταλαντούχου Ιταλού σεφ Giovanni Scaraggi να κλέβουν την παράσταση. Μετρ της πληθωρικής ιταλικής γεύσης, ο Scaraggi γεφύρωσε μοναδικά τη γαστρονομική κουλτούρα των δύο ακτών της Μεσογείου. Τα γευστικά πιάτα του, τόνισαν τα δροσερά αρώματα κίτρου, τη ζωηρή φυτικότητα, το μέλι και τις ελαφρώς πικάντικες πινελιές της Peroni, που πρόσθεσε επιπλέον ντελικάτους τόνους στην όλη εμπειρία, ως απαραίτητο συνοδευτικό, ειδικά στην ώρα του aperitivo.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.