απόδραση-στη-villa-peroni-326682

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στη διαχρονική γοητεία της μπύρας Peroni και των Σπετσών; Κανείς είναι η απάντηση. Η κλασική ξανθιά Lager της Ιταλίας, που παρασκευάζεται με την ίδια τεχνική από το 1846 μέχρι σήμερα, μας κάλεσε να ζήσουμε την κάθε στιγμή με ιταλικό στυλ, ταξιδεύοντας μας στο πιο αναζωογονητικό νησί του Αργοσαρωνικού.

Η πρόκληση ήταν να αφεθούμε για ένα διήμερο στην παρεΐστικη, καλοκαιρινή, ανάλαφρη ατμόσφαιρα που έτσι κι αλλιώς είναι σύμφυτη με τη φιλοσοφία της ιταλικής μπύρας. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και καμία μεγάλη πρόκληση, αλλά γνήσια ευχαρίστηση. Μια από τις ωραιότερες βίλες του νησιού μεταμορφώθηκε σε Villa Peroni, προσκαλώντας τη Vogue Greece και μερικούς από τους πιο κουλ εκπροσώπους της νέας γενιάς (Αγησίλαος Μικελάτος, Γκάια Μερκούρη, Σάντυ Χατζηϊωάννου, Ραφαήλ Καρυωτάκη, Γιολάντα Καλογεροπούλου και Γεωργία Ξηρού) να ζήσουν κάτι από την ατμόσφαιρα των καλοκαιριών στην ιταλική ριβιέρα, συντροφιά με την διάσημη φινετσάτη Lager.

Απόδραση στη Villa Peroni-1

Η μέρα στη Villa Peroni κυλούσε άκρως απολαυστικά, με τις νόστιμες δημιουργίες του ταλαντούχου Ιταλού σεφ Giovanni Scaraggi να κλέβουν την παράσταση. Μετρ της πληθωρικής ιταλικής γεύσης, ο Scaraggi γεφύρωσε μοναδικά τη γαστρονομική κουλτούρα των δύο ακτών της Μεσογείου. Τα γευστικά πιάτα του, τόνισαν τα δροσερά αρώματα κίτρου, τη ζωηρή φυτικότητα, το μέλι και τις ελαφρώς πικάντικες πινελιές της Peroni, που πρόσθεσε επιπλέον ντελικάτους τόνους στην όλη εμπειρία, ως απαραίτητο συνοδευτικό, ειδικά στην ώρα του ​aperitivo.

Made in Italy” απέπνεε και η κρουαζιέρα στα γαλαζοπράσινα νερά των Σπετσών που ζήσαμε τη δεύτερη μέρα, φέρνοντας στο νου κάτι από Αμάλφι τη χρυσή εποχή του jet set. Το σκάφος μας ταξίδεψε σε ανεξερεύνητες ακτές του νησιού και της γύρω περιοχής του Αργοσαρωνικού, καταλήγοντας να εξελιχθεί σε αυθόρμητο summer boat party, με την Peroni να κρατά το κέφι αμείωτο. Άλλωστε, οι πιο αληθινές γεύσεις, δημιουργούν τις πιο αληθινές στιγμές!

Απόδραση στη Villa Peroni-2

Για την ιστορία, η Peroni παράγεται από 100% ιταλική βύνη που προέρχεται από υψηλής ποιότητας κριθάρι, όντας η αγαπημένη μπύρα ολόκληρης της Ιταλίας εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Η αρχή έγινε το 1846 όταν ο Francesco Peroniο ίδρυσε το πρώτο ζυθοποιείο του στο Vigevarno της Λομβαρδίας. Η φήμη της, όμως, εκτοξεύτηκε το 1933, όταν το ιταλικό πλοίο SS REX κέρδισε το τρόπαιο κύρους Blue Riband (στα ιταλικά Nastro Azzurro) ως το γρηγορότερο παγκοσμίως που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό, γεγονός που ενέπνευσε τη ζυθοποιία να δημιουργήσει την εκδοχή Nastro Azzurro. Έκτοτε, η επωνυμία ταυτίστηκε όχι μόνο με τη γαστρονομική ιταλική κουλτούρα, αλλά και με το made in Italy ως στοιχείο αυθεντικότητας, κομψότητας και υπεροχής.

Απόδραση στη Villa Peroni-3

Απολαύστε υπεύθυνα

MHT