αυτό-είναι-τo-bestseller-βιβλίο-που-δεν-αποχωρίζ-141286
©Ιnstagram @rosiehw

Το βιβλίο της Lisa Taddeo, Three Women, έχει συνεπάρει χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και μερικών celebrities. Η ειλικρινής εξερεύνηση της γυναικείας επιθυμίας, μέσα από τις ιστορίες τριών αληθινών γυναικών, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore και Emma Watson, καθώς και της Rosie Huntington-Whiteley που δηλώνει ενθουσιασμένη από το bestseller. Το μοντέλο ανέβασε μία φωτογραφία του βιβλίου στο Instagram, στην οποία η συνάδελφος της, Phoebe Tonkin, σχολίασε ότι «θα λατρέψει το βιβλίο» και ότι είναι «συγκινητικό».

Το βιβλίο της Taddeo προστέθηκε στην λίστα ανάγνωσης της Huntington-Whiteley για την καραντίνα, με τα White Album της Joan Didion, The 5 Love Languages του Gary Chapman και το 12 Rules for Life του Jordan B. Peterson να είναι μερικά από τα επίσης αγαπημένα της αναγνώσματα στην απομόνωση. Η Paltrow ανέφερε ότι «κυριολεκτικά δεν μπορούσα να σταματήσω να το διαβάζω», ενώ η Gillian Anderson αποκάλεσε το βιβλίο «έντονο και καθηλωτικό», προσθέτοντας ότι «οι γυναίκες του βιβλίου με συγκίνησαν και δεν θα τις ξεχάσω».

View this post on Instagram

? @threewomen_book

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Παρόλο που το βιβλίο έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, η Taddeo δεν είχε ιδέα για το θέμα του βιβλίου όταν ξεκίνησε να το συγγράφει. Όπως έχει δηλώσει στη βρετανική Vogue, ο εκδότης της της πρότεινε να γράψει «ένα nonfiction βιβλίο για την επιθυμία». Αφού διάβασε έργα των Joan Didion, Tracy Kidder, Janet Malcom και το The Neighbour’s Wife του Gay Talese, αφιέρωσε τα επόμενα χρόνια συζητώντας με αρκετές γυναίκες (και μερικούς άνδρες) προτού καταλήξει στις ιστορίες που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο.

Η ηθοποιός Emma Roberts και η συγγραφέας Karah Preiss διάλεξαν το Three Women ως το βιβλίο του μήνα στην λογοτεχνική πλατφόρμα του Belletrist, ενώ η ηθοποιός Zoey Deutch το «καταβρόχθισε» μετά από πρόταση της Reese Witherspoon. «Δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι που να μιλά για τις γυναικείες επιθυμίες με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η Deutch. «Είναι σημαντικό. Είναι διορατικό. Είναι γενναίο».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτές τις διθυραμβικές κριτικές των celebrities να εκτοξεύουν τη δημοφιλία του, το Three Women θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας διαβάσματός σας.

MHT